Herbed polędwiczki wieprzowe z jabłkami i sosem jabłkowym
Herbed polędwiczki wieprzowe z jabłkami i sosem jabłkowym może być tylko głównym daniem szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 304 kalorie, 25g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką por, oliwę z oliwek, pieprz i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Polędwiczki wieprzowe pieczone z jabłkami i sosem jabłkowym, Polędwiczki wieprzowe jabłkowe z ziemniakami i jabłkami, oraz Polędwiczki wieprzowe z dodatkiem przypraw Tymiankowo-Koprowych i sosem śmietankowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz sól, 1/4 łyżeczki pieprzu, tymianek i czosnek w małej misce. Mieszankę przypraw utrzeć na wieprzowinie.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać wieprzowinę; gotować 5 minut, brązowienie ze wszystkich stron.
Umieścić wieprzowinę na patelni prześcieradła.
Piec 14 minut lub do schabu 16
Wyjąć z piekarnika; odstawić 5 minut.
Podgrzać pozostałą 1 łyżeczkę oleju na patelni na średnim ogniu.
Dodaj por, jabłka, sól i 1/4 łyżeczki pieprzu. Gotować 6 minut lub do miękkości i lekko rumiane, często mieszając.
Połączyć wodę i mąkę w małej misce; odstawić.
Usuń mieszankę jabłek z patelni; utrzymuj ciepło.
Dodaj 3/4 filiżanki cydru do patelni, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Doprowadzić do wrzenia. Gotować 2 minuty lub do zmniejszenia do 1/2 szklanki.
Dodać mieszaninę mąki do zredukowanego cydru, mieszając trzepaczką. Dusić 1 minuta.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z bitą śmietaną.
Wieprzowinę pokroić cienko. Mieszankę jabłkową równomiernie podzielić na 4 talerze; podawać razem z wieprzowiną. Łyżka sosu na wieprzowinie i jabłkach.
Andrea ' s Wine pick: Beczkowato fermentowany California Chardonnay ma mnóstwo nut jabłkowych, aby echo sosu i wystarczająco dużo ciała, aby stanąć do wieprzowiny. Try St. Francis, Sonoma 2002, $