Herbed Polenta Łyżka Chleb
Herbed Polenta łyżka chleb jest bezglutenowe przepis z 6 porcjami. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 162 kalorie. Jeśli masz białka jaj, parmezan, odparowane mleko beztłuszczowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 34%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Łyżka Chleba, Łyżka Chleba, oraz Łyżka Chleba dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 5-do 6-quart patelni, mieszanka polenta, bulion z kurczaka, 1 szklanka wody i odparowane mleko beztłuszczowe. Wymieszać na dużym ogniu, aż mieszanina się zagotuje, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, często mieszając, aż polenta będzie gładka do smaku, o 15 protokół. Wymieszać z rozdrobnionym parmezanem, mielonym świeżym szczypiorkiem lub zieloną cebulą, szałwią oraz solą i pieprzem do smaku.
Podczas gdy polenta gotuje, w głębokiej misce, z mikserem na dużej prędkości, ubijać 4 duże białka, aż utrzymają miękkie szczyty.
Wyjąć polentę z ognia i wymieszać z 2 dużymi żółtkami i około 1/3 ubitych białek, następnie złożyć pozostałe białka.
Zeskrobać mieszaninę do lekko naoliwionej płytkiej zapiekanki 1 1/2-quart (8-przez 11-in. owalne) i poziom rozprzestrzeniania.
Piec łyżkę chleba w piekarniku 375, aż dobrze rumiane na brzegach i lekko rumiane na górze, o 40 minut (o 30 minut w piecu konwekcyjnym). Porcje łyżki na talerze.