Heavenly Chocolate Hazelnut Almond Spread
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy,więc daj niebiańską czekoladę z orzechami laskowymi migdałowymi spróbuj. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 59 kalorii. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis służy 40 i kosztuje 12 centów za porcję. Ten przepis od Serious Eats ma 213 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Mieszanka migdałów, sól, najlepszej jakości kakao w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Niebiańskie Ciasto Czekoladowe Z Orzechami Laskowymi, Niebiański Sernik Czekoladowo-Orzechowy, oraz Niebiański Bananan migdałowy chleb z kawałkami czekolady.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Rozłóż orzechy laskowe po jednej stronie blachy do pieczenia, a migdały po drugiej. Orzechy tosty aż pachnące, o 8 do 10 protokół.
Wyjmij blachę do pieczenia z piekarnika i przenieś orzechy laskowe na czysty ręcznik kuchenny. Szoruj i zwijaj, aż większość skórek odpadnie (niektóre małe kawałki skóry mogą pozostać)
Połączyć orzechy laskowe i migdały w robocie kuchennym i proces, aż gładka pasta powstaje, około pięciu minut.
Dodaj cukier cukierniczy, kakao w proszku i sól, i przetwarzaj, aż składniki zostaną dobrze wymieszane.
Po uruchomieniu procesora wlej olej rzepakowy i kontynuuj przetwarzanie, aż do dobrego włączenia, około 2 minut dłużej.
Czekoladę z orzechami laskowymi przekładamy do słoiczków. Będzie przechowywać do 1 miesiąca w lodówce.