Haydari (Turecki Dip Jogurtowy)
Haydari (Turecki Dip jogurtowy) może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoje pole receptury Hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 8 i kosztuje 47 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 86 kalorii. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz serek, liście mięty, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 11 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 15 minut. Jest idealny do Super Bowl. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 28%. Podobne przepisy to Dip jogurtowo-Feta, Dziś Kolacja: klopsiki Köfte z Haydari, oraz Tureckie klopsiki z sosem jogurtowym z granatu.
Instrukcje
Ułóż durszlak z dwiema warstwami gazy i umieść na średniej misce.
Umieścić jogurt na gazę i przykryć durszlak folią. Pozostawić jogurt do odsączenia 8 godzin lub na noc.
Miarka odsączonego jogurtu do miski do miksowania. Rozgnieść ząbki czosnku z solą na drobną pastę; wymieszać z jogurtem. Do mieszanki jogurtu i czosnku wymieszać koperek, natkę pietruszki i serek śmietankowy.
Rozłóż na naczyniu i udekoruj liśćmi mięty.