Hawajsko-Portugalski Wędzony Indyk

Hawajsko-Portugalski Wędzony Indyk
Need a hor d ' oeuvre bezglutenowe i bezmleczne? Hawajsko-Portugalski wędzony Indyk może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 18 i kosztuje $2.02 za porcję. Jedna porcja zawiera 656 kalorii, 77g białka, oraz 27 g tłuszczu. Mieszanka czosnku, turbinado cukru, chipsy hickory, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 67%, to danie jest solidne. Spróbuj Pstrąg Portugalski gotowany w wędzonej szynce, Hamburgery Z Indyka Hawajskiego, oraz Hawaiian Turkey Topi Się dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dniu 1 (2 dni przed Świętem Dziękczynienia) Usuń podroby z indyka i spłucz indyka do środka i na zewnątrz. Ustawić indyka, od strony piersi w dół, w dużej jednorazowej patelni do pieczenia ustawionej na blasze do pieczenia bez obręczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
2
Dodać podroby do patelni (wyrzucić szyję). Do wnęki indyka posypać grubo posiekanym imbirem i czosnkiem. W misce, ubij razem mielony czosnek, mielony imbir, sos sojowy, ocet, i brązowy cukier; wlać na indyka. Przykryj indyka folią i marynuj 2 dni, fastrygując 3 do 5 razy dziennie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Sos SojowySos Sojowy
OcetOcet
ImbirImbir
Cała TurcjaCała Turcja
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
TrzepaczkaTrzepaczka
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
PatelniaPatelnia
3
W dniu 3 (Święto Dziękczynienia) Usuń podroby i 1 szklankę marynaty z patelni i odstaw na portugalski SOS Kiełbasowy. Około 4 godziny przed podaniem wyjąć indyka z lodówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
KiełbasaKiełbasa
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Odstawić na 30 minut na patelni; w międzyczasie moczyć chipsy hickory w wodzie 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
FrytkiFrytki
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Wyjąć indyka z patelni i zalać marynatą do miski, dodać bulion z kurczaka i odstawić. Włożyć indyka na patelnię, pierś do góry i dodać cebulę (włożyć 2 lub 3 ćwiartki do indyka). Indyk kratownicowy, Wiązanie pałeczek perkusyjnych szczelnie sznurkiem kuchennym; końcówki skrzydełek kratownicowych razem w ten sam sposób. Przykryj końcówki skrzydeł i podudzia foliowymi "czapkami" o dużej wytrzymałości, formując je ciasno, aby zapobiec przypaleniu. Całą patelnię luźno przykryć podwójną warstwą folii, rozciągając folię poza Indyk jak parasol.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
MarynataMarynata
CebulaCebula
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
6
Przygotuj grill węglowy lub gazowy, wystarczająco duży, aby pomieścić indyka, do gotowania pośredniego: na grillu węglowym zapalić około 60 brykietów z węgla drzewnego. Gdy węgle są nakrapiane popiołem (około 20 minut), kopiec równo po przeciwnych stronach ogniska. Do każdego Kopca dodać 5 brykietów i 1/2 szklanki odsączonych namoczonych wiórów drzewnych teraz i co 30 minut podczas palenia. W przypadku korzystania z grilla gazowego (z co najmniej 11 w. pomiędzy pośrednimi palnikami ciepła), umieścić 1/2 szklanki odsączonych namoczonych wiórów drzewnych w patelni ociekowej bezpośrednio na ciepło w przednim rogu i dodać 1/2 szklanki wiórów przez ruszt co 30 minut podczas palenia. Obróć ciepło na wysokie i wyreguluj gaz do pośredniego gotowania. Zamknij pokrywę i rozgrzej grill 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
FrytkiFrytki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
PatelniaPatelnia
7
Ostrożnie przesuń patelnię z indykiem z blachy do pieczenia na środek grilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
PatelniaPatelnia
8
Zalać marynatą i bulionem. Zamknij pokrywę grilla. (Jeśli grill ma wargę, oprzyj patelnię pod kątem na grillu, a następnie ostrożnie przesuń patelnię na grill.) Wędzić indyka, fastrygując co 1/2 godziny, aż termometr natychmiastowy włożony prosto w dół Przez najgrubszą część piersi do kości rejestry 150, około 2 1/2 godziny (rozpocząć sprawdzanie po 2 godzinach). Marynata z kadzi z patelni do żaroodpornej miski i rezerwy na Hawajsko-Portugalski sos z indyka i portugalski SOS Kiełbasowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z IndykaSos Z Indyka
MarynataMarynata
KiełbasaKiełbasa
Cała TurcjaCała Turcja
BulionBulion
KościKości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
ChochlaChochla
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
PatelniaPatelnia
9
Przesuń blachę do pieczenia pod patelnią z indykiem, Ułatw pieczenie na blasze i podnieś patelnię z grillem z indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
10
Niech Turcja odpocznie, pokryta folią, co najmniej 20 minut (temperatura wewnętrzna wzrośnie do 16
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
11
przed rzeźbieniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje18
Ocena Zdrowia29
Magazyn