Haszysz z buraków i ziemniaków
Haszysz z buraków i ziemniaków może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 91 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 258 kalorii, 5G białka, oraz 14g tłuszczu. Mieszanka ziemniaków russet, sól koszerna i popękany pieprz, grecki jogurt, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Bataty Ziemniaczano-Buraczane, Zapiekanka Z Buraków Z Jajkami, oraz Ciasto Buraczane Z Koperkiem Vinaigrette.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej do 93°.
Umieść startego ziemniaka na środku czystego ręcznika. Przekręć ręcznik nad zlewem, aby wycisnąć nadmiar wilgoci z ziemniaków.
Przełożyć do dużej miski.
Dodać buraki i doprawić solą i pieprzem.
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w 10-calowej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu, aż się połysk, dodać 1/4 mieszanki ziemniaków i buraków na patelni. Używając gumowej szpatułki, wciśnij dno patelni i gotuj, aż krawędzie zaczną wyglądać na brązowe, około 5 minut. Ostrożnie wsuń hash na talerz, a następnie umieść kolejną płytę na górze. Odwróć talerze, a następnie przesuń hash z powrotem na patelnię i nadal gotować, aż całkowicie chrupiące, o 6 minut dłużej.
Przełożyć na duży talerz i ogrzać w piekarniku. Powtórzyć z pozostałym tłuszczem i mieszaniną ziemniaków i buraków.
Podajemy hash posypany greckim jogurtem lub kwaśną śmietaną i szczypiorkiem.