Harissa Turcja Kofta & marchew pittas
Harissa Turcja kofta & marchew pittas trwa o 23 minuty od początku do końca. Jedna porcja zawiera 419 kalorii, 31g białka, oraz 16G tłuszczu. Na 3,26 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 7 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i odbierz jogurt, marchewkę, ząbek czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 81%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Pitta balsamiczna halloumi z marchewką, Buraki, marchew i ciecierzyca Pitta z pikantnym jogurtem, oraz Pittas z indyka i pieprzu.
Instrukcje
Podgrzej grill. W dużej misce, wymieszać mielone, harissa, kolendra, startej cebuli i niektóre przyprawy. Uformuj na 4 duże lub 8 małych koftów.
Połóż na blasze do pieczenia i grilluj przez 6-8 minut, aż do ugotowania, okazjonalnie obracając.
W międzyczasie rozgrzej olej na patelni, dodaj nasiona kminku i tosty przez minutę, aż będą aromatyczne. Wskazówka w marchewki, doprawić i smażyć przez 5 minut, aż po prostu miękkie.
Wymieszać jogurt i czosnek. Stuff pół pitta z koftas, marchew, plastry cebuli i jogurt garlicky służyć.