Hamburger
Hamburger to bezglutenowe, bezmleczne i דל פחמימות,zne danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.66 za porcję. Jedna porcja zawiera 667 kalorii, 31g białka, oraz 55 g tłuszczu. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Mieszanka amerykańskiego sera, majonezu, ogórka koperkowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 16 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Hamburger Big Boy Original Double Decker Hamburger Classic, Hamburger patelnia obiad świeże spojrzenie na Hamburger Helper, oraz Hamburger Nowy.
Instrukcje
Podzielić mięso na cztery krążki 6 uncji Około 1.25 cali grubości 3 cali szerokości. Staraj się obchodzić z mięsem jak najmniej i nie rozbijaj go rękami.
Umieść krążki na stojaku z drutu i przechowywać w lodówce odkryte, aż będziesz gotowy do smażenia hamburgery. Wysusza to powierzchnię mięsa, dzięki czemu łatwiej uzyskać chrupiącą warstwę rumianego mięsa z każdej strony. Lekko posmaruj żeliwną patelnię lub patelnię, dodając trochę oleju roślinnego i rozprowadzając go ręcznikiem papierowym, mocząc nadmiar oleju.
Podgrzać na średnim ogniu. Podczas gdy patelnia jest ogrzewanie, sól i pieprz po obu stronach hamburgery.Gdy patelnia jest gorąca, dodać krążek mięsa i natychmiast top mięsa z innym mniejszym żeliwnym patelni lub ciężkiego garnka i naciśnij w dół, aż burger jest żądaną grubość. Zostaw tam garnek, podczas gdy Hamburger gotuje. Waga na wierzchu zachęca mięso do kontaktu z patelnią, czyli jak uzyskać chrupiącą skórkę na hamburgerze. Jeśli używasz patelni i masz miejsce, powtórz z innymi pasztecikami.
Niech to smażyć, aż burger jest gotowane 1/3 drogi się boki i widać ciemnobrązową skorupę tworząc gdzie mięso spotyka patelni.
Usuń wagę i odwróć hamburgera. Na wierzchu z plasterkiem sera i dalej smażyć, aż mięso osiągnie pożądaną doneness (130 F dla rzadkich, 135 F dla średnio rzadkich, 140 F dla średnich i 150 F+ dla dobrze zrobione). Pamiętaj, że hamburger jest bardziej podatny na zanieczyszczenia niż całe kawałki wołowiny, więc jeśli naprawdę nie ufasz swojemu rzeźnikowi, prawdopodobnie będziesz chciał ugotować hamburgera do co najmniej średniego poziomu. Aby zrobić sos, dodaj majonez, ketchup, musztardę, marynatę, ostry sos i czarny pieprz do małego robota kuchennego i puree, aż będzie gładka. Aby skonstruować hamburgera, tosty bułka, i slap obfite ilości sosu na dolnej bułce. Top z cebulą, a następnie burger patty, następnie pomidory, i wreszcie sałata i top bułka. Używam tego zamówienia, ponieważ waga burger utrzymuje krążki cebuli w miejscu, podczas gdy ciepło lekko gotuje je. Ser przylega do pomidorów trzymając je w miejscu, a pomidory działają jako izolator, utrzymując gorące patty z dala od sałaty, więc nie więdną.