Hamam Mahshi Bi Burghul (kury kornwalijskie z bulgurem, rodzynkami i orzeszkami piniowymi)
Hamam Mahshi Bi Burghul (kury kornwalijskie z bulgurem, rodzynkami i orzeszkami piniowymi) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,87 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 1065 kalorii, 67g białka, oraz 64G tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, olej roślinny, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć porzeczki, można śledzić to danie główne z Budyń Torebkowy Z Porzeczkami jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest dobre. Spróbuj Papryka faszerowana bulgurem, orzechami i rodzynkami, Bulgur z orzeszkami pinii, oraz Pomidory faszerowane bulgurem i orzeszkami piniowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować kury, posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Włożyć cebulę i 5 kolejnych składników (cebula przez ziele angielskie) do malaksera; procesować do uzyskania gładkiej konsystencji.
Połącz kury i mieszankę cebuli w dużej plastikowej torbie na zamek błyskawiczny. Uszczelnić worek; marynować w lodówce 1 godzinę, obracając worek od czasu do czasu.
Wyjąć kury z worka; wyrzucić marynatę.
Kury umieścić na patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania; piec w temperaturze 400 przez 35 minut lub aż termometr zarejestruje 18
Aby przygotować bulgur, moczyć porzeczki w misce z wodą 15 minut.
Odcedzić; odstawić. Doprowadzić bulion do wrzenia w średnim rondlu.
Dodaj bulgur, 1 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/2 łyżeczki soli, i 1/4 łyżeczki pieprzu; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 15 minut lub do momentu wchłonięcia płynu. Wymieszać z porzeczkami, orzeszkami pinii i masłem.