Halibut zapiekany z winnymi porami
Halibut smażony w patelni z duszonym porem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 323 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.17 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz ocet winny, olej roślinny, gałązki pietruszki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Duszony Halibut Pacyficzny Z Porami, Pieczarkami I Małż, Duszony Halibut z porami, pieczarkami, małżami i małżami, oraz Stek zapiekany z duszonym porem i Chardą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przyciąć i odrzucić ciemnozielone końce pora, pozostawiając około 2 cale jasnozielone nienaruszone.
Każdy por przeciąć na pół wzdłuż, a następnie przeciąć go w poprzek na 1/4-calowe paski.
Umieścić w durszlaku, dokładnie spłukać i wstrząsnąć do sucha.
Na dużej patelni na średnim ogniu umieścić pory, bulion lub wywar, wino, ocet, 1 łyżkę masła i odmierzoną sól. Doprawić pieprzem i przyprawić na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając.Natkę pietruszki, tymianek i liść laurowy Nestle do płynu i porów. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu, przykryj kawałkiem folii aluminiowej na tyle dużym, aby sięgał ponad krawędzie patelni i przykryj folią szczelną pokrywką.
Niech dusić do miękkości, o 30 protokół.Około 5 minut przed porem przygotować rybę: obie strony filetów osuszyć ręcznikami papierowymi i doprawić obie strony solą i pieprzem.
Umieść pozostałą łyżkę masła i oleju na dużej patelni o grubym dnie lub żeliwnej patelni na średnim ogniu. Gdy masło się roztopi, obracaj patelnię, aby połączyć masło z olejem.
Dodać filety i gotować, niezakłócony, aż krawędzie zaczną się zmieniać nieprzezroczyste, a ryba uwolni się z patelni, o 3 protokół. Używając płaskiej metalowej szpatułki, Odwróć filety i gotuj, aż będą twarde w dotyku i nieprzejrzyste w środku, około 3 do 5 minut more.To podawać, za pomocą łyżki szczelinowej podzielić pory między 4 płytkie miski.
W każdej misce umieścić kawałek halibuta na porach, łyżkę na żądanej ilości płynu do duszenia porów i posypać szczypiorkiem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Mark West Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Mark West Pinot Grigio]()
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.