Halibut z pesto z rukoli
Halibut z pesto z rukoli to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 131 kalorii. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz skórkę z cytryny, pomidory koktajlowe, rukolę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Halibut z pesto rukoli i fasoli Cannellini przepis, Steki Z Halibuta Z Cytrusami, Rukolą I Czarnymi Oliwkami, oraz Pesto Z Rukoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rukolę opłukać i dobrze osuszyć. Wybierz delikatne gałązki z łodyg i pokrój na długości od 3 do 4 cali; powinieneś mieć 1 1/2 do 2 filiżanek gałązek. Grubo posiekać Pozostałe rukole i łodygi; powinieneś mieć 1/3 do 1/2 szklanki.
W blenderze lub robocie, wirować posiekaną rukolę, oliwę z oliwek, orzeszki piniowe, skórkę cytryny i czosnek, aż drobno zmielone.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Pokroić na cztery równe kawałki. Ustaw nieco od siebie w naoliwionej 10-przez 15-calowej patelni do pieczenia. Rezerwa 2 łyżki pesto; rozłożyć pozostałe równo nad rybą.
Piec w zwykłym lub konwekcyjnym piekarniku 425, aż ryba będzie ledwo nieprzezroczysta, ale nadal wilgotna, patrząc w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), 8 do 12 minut.
W międzyczasie opłucz i pomidorki łodygowe; pokrój każdy na pół. W misce wymieszaj gałązki rukoli, pomidory i zarezerwowane pesto. Łyżka równo na cztery talerze obiadowe.
Za pomocą szerokiej szpatułki przenieś ryby na talerze.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Udekoruj cytrynowymi klinami, aby przecisnąć rybę.