Gulasz Z Kiełbasy Z Czarnego Groszku

Gulasz Z Kiełbasy Z Czarnego Groszku
Gulasz z kiełbasy z czarnego grochu to danie główne, które serwuje 6. Za $1.59 za porcję, ten przepis okładki 24% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 461 kalorii, 23G białka, oraz 21g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Jeśli masz pod ręką bulion wołowy, przyprawę cajun, kukurydzę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Przynosi ci smak domu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%, który jest solidny. Podobne przepisy to Gulasz Z Czarnego Groszku I Kiełbasy, Gulasz z czarnego groszku z kiełbasą, oraz Gulasz z czarnego groszku z kiełbasą i jarmużem.

Instrukcje

1
W holenderskim piekarniku lub czajniku do zupy gotuj kiełbasę i cebulę na średnim ogniu, aż mięso przestanie być różowe; odcedzić. Dodaj groszek, pomidory, sos pomidorowy, bulion i przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
2
Gotuj i mieszaj przez 10-12 minut lub do gorącego i musującego. Dodaj kukurydzę; gotuj 5 minut dłużej lub do podgrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Gulasz można łączyć z Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Winnica Elyse Holbrook Mitchell Cabernet Sauvignon z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 55 dolarów za butelkę.
Elyse Holbrook Mitchell Vineyard Cabernet Sauvignon
Elyse Holbrook Mitchell Vineyard Cabernet Sauvignon
Głęboki, ciemny rubinowy kolor z wybuchowymi aromatami jeżyny, morwy, ziela angielskiego i kirsch. Podniebienie jest bogato teksturowane z dużymi owocowymi smakami dzikiej porzeczki, cassis i ciasta jeżynowego wraz z nutami coli, pikantnych ziół, lukrecji i kardamonu. To wino jest pełne z pięknie dojrzałymi owocami i jędrnymi taninami, które prowadzą do długiego i przyjemnego wykończenia.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia34
Magazyn