Gulasz z jagnięciny i moreli
Gulasz z jagnięciny i moreli wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis służy 2 i kosztuje 2,88 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 613 kalorii, 26g białka, oraz 45 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz liście kolendry, morele, ząbek czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 154 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Jesień. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 84%, co jest świetne. Gulasz z jagnięciny i moreli, Marokański gulasz z jagnięciną i morelami, oraz Jagnięcina Morelowa są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Na średniej wielkości patelni podgrzej 1 łyżkę oleju. Przyprawić mięso i krótko smażyć, aż się zarumienią.
Wyjąć z patelni i dodać pozostały olej.
Dodajemy cebulę, czosnek i imbir i smażymy z odrobiną przypraw. Gotować przez 5 minut do miękkości, następnie dodać mieszankę przypraw, pomidorów, moreli i wywaru, a jagnięcinę odstawić na patelnię. Dusić delikatnie przez 25 min.
Podawać z ciepłym kuskusem, liśćmi mięty lub kolendry oraz cytryny.
Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec
Gulasz świetnie komponuje się z Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Jednym z win, które można spróbować jest Eisele Vineyard Cabernet Sauvignon. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 500 dolarów.
![Eisele Vineyard Cabernet Sauvignon]()
Eisele Vineyard Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon 2013 to czysty Eisele. W piwnicy wina ujawniły się praktycznie bez potrzeby interwencji. Sekretem rocznika było delikatne traktowanie owoców i nie przesadzanie. Naturalna koncentracja i głębia vintage łączą się z wykwintną elegancją, precyzją i finezją, które są znakami rozpoznawczymi tego terroir. Eisele Cabernet 2013 otwiera się na nuty suszonych płatków róży i przypraw z nutą jagód boysenberries. Na podniebieniu wielowymiarowość tekstury i ekspresja czarnych i niebieskich owoców łączą się z poczuciem niezwykłej czystości. Wyrafinowane i szczelnie splecione taniny ustępują miejsca bardzo długim, cudownie mineralnym, prawie solankowym wykończeniom.