Gulasz Z Guinnessa
Gulasz z Guinnessa to bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 8. Na 2,26 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 397 kalorii. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 212 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz świeżo popękany pieprz, marchew, ziemniaki idaho i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Jest idealny do dzień św. Patryka. Jest to spowodowane moim uzależnieniem od pieczenia. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Spróbuj Gulasz z wołowiny i Guinnessa, Gulasz Wołowy Guinness, oraz Gulasz z wołowiny i Guinnessa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Mąkę umieścić w średniej misce.
Wołowinę posypać solą i pieprzem. Mięso wołowe w mące.
Dodaj połowę wołowiny na patelnię; gotować 5 minut, zmieniając się na brązowy ze wszystkich stron.
Usuń wołowinę z patelni za pomocą łyżki szczelinowej. Powtórz procedurę z pozostałą wołowiną, dodając więcej oleju do patelni, jeśli to konieczne.
Dodaj cebulę na patelnię; gotować 5 minut lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu.
Dodać czosnek, mieszać przez 1 minutę. Wymieszać z koncentratem pomidorowym; gotować 1 minutę, ciągle mieszając. Wymieszać w magazynie, wino, A1 i piwo, skrobanie dno patelni poluzować rumiane kawałki.
Powrót mięsa do holenderskiego pieca i doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować 1 godzinę, mieszając od czasu do czasu. Odkryć, dodać marchew i ziemniaki, doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu 45-60 minut, lub do mięsa i warzyw są przetargu widłowego. Doprawić do smaku.