Gulasz wołowy z Poblanos, Tomatillo i ziemniakami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj gulaszu wołowego z Poblanos, Tomatillo i ziemniakami. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.73 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 430 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz mięso gulasz wołowy, papryka, pomidory i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest idealny do Jesień. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Anielskie włosy z pieczonym Tomatillosem i Poblanosem, Tarta letni Gulasz wieprzowy z pomidorami i pomidorami (Post sponsorowany), oraz Zapiekane Ziemniaki Z Pieczonym Tomatillo.
Instrukcje
Umieść chiles Poblano na blasze do pieczenia wyłożonej folią; broil 10 minut lub do poczernienia i zwęglone, obracając chiles od czasu do czasu.
Umieść w wytrzymałej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; uszczelnij.
Odstawić na 15 minut. Chiles obrać; przeciąć na pół wzdłuż. Wyrzucić nasiona i membrany. Chop chiles; odstawić.
Podgrzać 1 łyżeczkę oleju w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; smażyć 10 minut lub aż cebula będzie miękka i złoty kolor. Łyżka cebuli do dużej miski.
Umieść mąkę w płytkiej misce lub talerzu ciasta. Pogłębiać wołowinę w mące, wytrząsając nadmiar.
Podgrzać pozostałe 2 łyżeczki oleju w patelni na średnim ogniu.
Dodać połowę mieszanki wołowiny; posypać 1/4 łyżeczki soli. Gotować 6 minut, brązowienie ze wszystkich stron.
Dodać rumianą wołowinę do cebuli. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną wołowiny i 1/4 łyżeczki soli.
Dodaj piwo do patelni, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
Dodaj posiekane chili, 2 szklanki wody, pieprz, oregano, kminek, czosnek, Tomatillo, i bulion wołowy; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Wymieszać w mieszaninie wołowiny. Przykryć, zmniejszyć ogień do średnio-niskiej, i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę lub aż wołowina jest po prostu miękkie.
Wymieszać z ziemniakami. Dusić, odkryte, 50 minut lub aż wołowina i ziemniaki są bardzo delikatne i sos jest gęsty, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać pozostałą 1/2 łyżeczki soli i czarnego pieprzu. Chochla 1 1/3 szklanki gulaszu w każdej z 8 misek; posypać każdą porcję 1 1/2 łyżki sera.
Dekoruj kolendrą, w razie potrzeby.