Gulasz wołowo-Irlandzki Stout
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj gulaszu wołowego i irlandzkiego Stout. Ten bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje $1.7 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 43g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 407 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 30 minut. Jest idealny do dzień św. Patryka. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i podnieś sól i mielony pieprz, mąkę, pieprz cayenne i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%. Spróbuj Gulasz Wołowy Irish Stout, Burger wołowy z irlandzkim keczupem Ballymaloe z Stoutem, oraz Gulasz wołowy z marchewką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wrzucić kostki wołowiny z 1 łyżką oleju roślinnego. W osobnej misce wymieszać mąkę, sól, pieprz i pieprz cayenne. Pogłębić wołowinę w tym do płaszcza.
Rozgrzać pozostały olej w głębokiej patelni lub piecu holenderskim na średnim ogniu.
Dodać wołowinę i brązowy ze wszystkich stron.
Dodać cebulę i czosnek. Wymieszać pastę pomidorową w niewielkiej ilości wody do rozcieńczenia; wlać do patelni i wymieszać, aby zmiksować. Zmniejszyć ogień do medium, przykryć i gotować przez 5 minut.
Wlej 1/2 szklanki piwa do patelni, a gdy zacznie się gotować, zeskrobuj kawałki jedzenia z dna patelni drewnianą łyżką. To dodaje bulionowi dużo smaku.
Wlać resztę piwa, dodać marchew i tymianek. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez 2 do 3 godzin, mieszając od czasu do czasu. Smak i dostosować przyprawy przed podaniem.
Dekoruj posiekaną natką pietruszki.