Gulasz wieprzowy z jabłkiem i cebulą

Gulasz wieprzowy z jabłkiem i cebulą
Gulasz wieprzowy z jabłkiem i cebulą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 43g białka, 49g tłuszczu, oraz w sumie 859 kalorii. Na 2,91 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz mętny sok jabłkowy, jabłka, śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jabłka można śledzić to danie główne z Gorące Karmelowe Jabłka jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni wschodnioeuropejskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Jabłko i cebula do podania z wieprzowiną, Jabłko Cebula Kotlet Schabowy, oraz Kotlety Wieprzowe Cebulowo-Jabłkowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
2
Dodać boczek i gotować, aż chrupiące; usunąć z rowkiem łyżką. Osusz wieprzowinę papierowymi ręcznikami, Dodaj do gorących kapiących boczków i pozwól, aby mięso tworzyło rumianą skórkę. Odwrócić wieprzowinę, gotować, aż druga strona jest rumiane, a następnie kruszyć wieprzowinę drewnianą łyżką. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
3
Podczas gdy wieprzowina Brązy, obrać i posiekać jabłka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
4
Dodać do wieprzowiny wraz z tymiankiem, papryka chile, cebula i liść laurowy i mieszać do zmiękczenia, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
5
Dodać paprykę, kolendrę i kminek i mieszać przez 1 minutę. Odstawiamy boczek na patelnię i dodajemy wywar z kurczaka, cydr i sok z cytryny. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje i wieprzowina jest miękka (na ręcznie cięte ramię).
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
2 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Syropu Klonowego2 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Syropu Klonowego
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Dodaj trochę więcej bulionu lub wody, jeśli gulasz wysycha zbyt szybko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
7
Aby służyć, ugotować makaron i wrzucić z masłem. Wymieszać z koperkiem i pietruszką. Napełnij miski serwowania makaronem i chochlą gulaszu. Top z serem i śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego

Składniki

1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwejabłecznik lub mętny Organiczny sok jabłkowyjabłecznik lub mętny Organiczny sok jabłkowy21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejjabłka, takie jak Gala lub Honeycrispjabłka, takie jak Gala lub Honeycrisp1421 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.boczek dymny, posiekanyboczek dymny, posiekany1łyżka czerwony ocet winnycałość do nabijania szynkicałość do nabijania szynki6krewetki i żyłkiMasłoMasło4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)2Papryka Fresno chile, posiekana i drobno posiekanaPapryka Fresno chile, posiekana i drobno posiekana23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaposiekany świeży koperekposiekany świeży koperek23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaświeże liście tymiankuświeże liście tymianku2Batoniki toffi Heathkolendra mielonakolendra mielona2Batoniki toffi Heathkminek mielonykminek mielony1Sok z cytrynySok z cytryny6krewetki i żyłkiSól koszerna i świeżo zmielony pieprzSól koszerna i świeżo zmielony pieprz23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaolej roślinny lub oliwa z oliwekolej roślinny lub oliwa z oliwek21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejduża lub cebula, drobno posiekanaduża lub cebula, drobno posiekana9071 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.grubo zmielona wieprzowina od rzeźnika lub ręcznie posiekana łopatka wieprzowa(możesz użyć mielonej wieprzowiny z mięsa, ale danie będzie miało bardziej mieloną konsystencję chili)grubo zmielona wieprzowina od rzeźnika lub ręcznie posiekana łopatka wieprzowa(możesz użyć mielonej wieprzowiny z mięsa, ale danie będzie miało bardziej mieloną konsystencję chili)4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwerozdrobniony ostry Biały Cheddarrozdrobniony ostry Biały Cheddar2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calasłodka paprykasłodka papryka6krewetki i żyłkiMakaron jajeczny Extra-wideMakaron jajeczny Extra-wide
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia31
Magazyn