Gulasz Rybny Thai Red Curry
Przepis tajski Czerwony Curry gulasz rybny może zaspokoić indyjskie pragnienie w okolicy 45 minut. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 4,42 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 31g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 609 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Mieszanka liści szpinaku, ryż jaśminowy, wapno kliny, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tajskie czerwone Curry z warzywami, Thai Fish Curry, oraz Tajska Zielona Ryba Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu zagotować 6 szklanek wody.
Dodać ryż i sól. Przykryj i zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Gotować 15 minut, a następnie wyłączyć ogień i odstawić 5 minut. Puch z widelcem i pokrywą, aby utrzymać ciepło, aż będzie gotowy do podania.
W międzyczasie przyprowadź 1. wody do wrzenia w dużym rondlu. Słodkie ziemniaki obrać i pokroić w 1/2 cala. kostki. Włożyć do kosza na parowiec nad wrzącą wodą. Przykryć i parować do miękkości, o 10 minut. Odstawić.
Podczas gotowania słodkich ziemniaków łyżkę około 1/4 szklanki z wierzchu mleka kokosowego w każdej puszce (Gruba nieprzezroczysta warstwa) i umieścić w 4-do 5-qt. garnek lub głęboka patelnia.
Dodać pastę curry i ubijać do gładkiego wymieszania. Wymieszać mieszaninę na średnim ogniu do prawie suchego, 3 do 5 minut.
Zmniejsz temperaturę do średnio-niskiej i dodaj pozostałe mleko kokosowe, skórkę z limonki, sos rybny i brązowy cukier. Dusić 5 minut.
W międzyczasie pokrój rybę na 1 1/2 cala. kostki. Zwiększyć ciepło do średniego; dodać rybę i szpinak. Przykryć i gotować, aż ryby nie będzie już przezroczyste, 5 do 7 minut.
Bazyl i miętę posiekać i wymieszać z gulaszem razem z kostkami słodkich ziemniaków.
Podawać z ryżem i limonką.
Kurczak: substytut piersi bez kości, obranej ze skóry dla ryby.
Pokroić w 1/4-przez 1/2-przez 2-in. paski zapewniające szybkie gotowanie.
Wieprzowina: zamiast ryby użyj polędwicy, przycinając tłuszcz i krojąc mięso na 1/4 cala.- grube paski.
Zamień zieleninę: zamiast szpinaku spróbuj Zielonego boczku szwajcarskiego: cienko pokrój łodygi i paruj ze słodkimi ziemniakami w Kroku 2; cienko pokrój liście i dodaj z rybą w kroku
Dodaj posiekaną cukinię lub inną letnią Kabaczek, fasolkę szparagową, cienko pokrojoną czerwoną paprykę lub pociętą słodką cebulę do słodkiego ziemniaka przez ostatnie 5 minut czasu gotowania na parze.
Zmień skrobię: ziemniaki Yukon Gold działają ładnie zamiast słodkich ziemniaków i mają podobny czas gotowania.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Maysaran Arsheen Pinot Gris. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
![Maysara Arsheen Pinot Gris]()
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.