Gulasz mięsno-warzywny po meksykańsku-Molcajete Azteca

Gulasz mięsno-warzywny po meksykańsku-Molcajete Azteca
Gulasz mięsno-warzywny w stylu meksykańskim-Molcajete Azteca może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 292 kalorie, 20g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na $1.98 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz ostry sos, awokado, sól i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 32 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Bacheofe (Alzacki gulasz mięsno-warzywny), KARI-KARE (gulasz mięsno-warzywny w sosie orzechowym), oraz Meksykańska Kanapka Z Grillowanymi Warzywami.

Instrukcje

1
Podsmaż boczek na dużej patelni, aż będzie chrupiący; wyjąć z patelni, zastrzegając kapiele, pokroić na małe kawałki, i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie PlasterkiZiemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Dodać olej do boczku kapie w średniej temperaturze, następnie smażyć paski kurczaka i wołowiny, aż rumiane, mieszając od czasu do czasu, o 7 minutes.In inny duży rondel na średnim ogniu, wymieszać wrzącą wodę i granulki bulionu, aż się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Granulki BulionoweGranulki Bulionowe
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
3
Dodaj pozostałe składniki (w tym zarezerwowany boczek) i gotowane paski mięsa i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie PlasterkiZiemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie Plasterki
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
Dekoruj, podawaj i ciesz się!Uwaga: aby Wersja owoce morza z Molcajete Azteca, pominąć kurczaka / wołowina i zamiast tego mają 1/2 Funt łuskane i deveined krewetki, 1/2 przegrzebki funt, i tyle skórki i odkostnione kawałki filet z siei, jak chcesz (o 1/4 funt lub więcej) które można dodać w ciągu ostatnich 5 minut gotowania.Uwaga # 2: dodaliśmy również puszkę czarnej fasoli do przepisu, aby uzyskać dobry efekt. Jeśli zupa nie jest tak gęsta, jak byś chciał, spróbuj dodać puszkę fasoli refried - działa dobrze! Serwowaliśmy go również z chrupiącymi paskami tortilla i odrobiną meksykańskiej cremy zamiast monterey jack. To uniwersalny przepis, więc eksperymentuj i baw się dobrze! :) Jeśli zrobiłeś bogaty i pyszny przepis na sos Enchilada mojego, możesz rozpoznać wiele składników zupy-aby sos do zupy, użyj 2 szklanek sosu, dodaj 1 szklankę gorącej wody i 1/2 łyżeczki granulek z kurczaka, a następnie dodaj gotowanego kurczaka i udekoruj składniki jak zwykle.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS EnchiladaSOS Enchilada
Paski TortillaPaski Tortilla
Kurczak GotowanyKurczak Gotowany
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Ser Oaxacan, Podzielony Na Cienkie Paski (można Zastąpić Mozzarellą)Ser Oaxacan, Podzielony Na Cienkie Paski (można Zastąpić Mozzarellą)
Ser Monterey JackSer Monterey Jack
Fasola RefriedFasola Refried
2 Szklanki Kurczaka (ok. 6 Mrożonych Polędwiczek)2 Szklanki Kurczaka (ok. 6 Mrożonych Polędwiczek)
BielikBielik
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to MacMurray Ranch Russian River Pinot Noir. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 24 dolarów.
MacMurray Ranch Russian River Pinot Noir
MacMurray Ranch Russian River Pinot Noir
Nasze MacMurray Ranch 2012 Russian River Valley Pinot Noir otwiera się aromatami lawendy i boysenberry, które ustępują smakom ciemnej wiśni i granatu. To soczyste wino ma jedwabiste odczucia w ustach, oprawione subtelnymi nutami dębu ze starzenia w beczkach.
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia15
Magazyn