Gulasz jagnięcy z warzywami wiosennymi

Gulasz jagnięcy z warzywami wiosennymi
Gulasz jagnięcy z warzywami wiosennymi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 438 kalorii. Ten przepis służy 6. Na $5.25 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka gałązek tymianku, cukinia baby, pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Gulasz jagnięcy z warzywami wiosennymi, Gulasz Jagnięcy Z Warzywami Wiosennymi, oraz Gulasz jagnięcy z warzywami wiosennymi.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Zawiń gałązki ziół, liście laurowe i ziarna pieprzu w kwadrat gazę i związać w wiązkę, aby garni bukiet.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
PieprzPieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
3
Jagnięcinę osuszyć, następnie pokroić na 1,5 cala kawałki i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
JagnięcinaJagnięcina
4
Podgrzać 2 łyżki oleju w szerokim ciężkim garnku 6-do 7-quart na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorąco, ale nie pali, a następnie brązową jagnięcinę w 3 partiach, okazjonalnie obracając się, około 4 minut na partię, przenosząc łyżką szczelinową do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
GarnekGarnek
5
Dodaj pozostałą łyżkę oleju do garnka i podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, aż cebula będzie złoty, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Dodaj wino i bulion i odgazuj garnek przez gotowanie, skrobanie brązowych bitów, 1 minutę. Powrót jagnięciny do garnka wraz z wszelkich soków, które nagromadziły się w misce i dodać Garni bukiet.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
StadoStado
JagnięcinaJagnięcina
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
GarnekGarnek
7
Dusić jagnięcinę, przykrytą, w środku piekarnika do miękkości, około 1 1/2 godziny. Wymieszać z solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Podczas duszenia jagnięciny, gotować perłową cebulę w garnku 5-do 6-quart wrzącej osolonej wody do miękkości, około 10 minut, a następnie przenieść łyżką szczelinową do dużej miski z lodem i zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie (rezerwa wody do gotowania).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula PerłowaCebula Perłowa
WodaWoda
JagnięcinaJagnięcina
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
GarnekGarnek
9
Cebulę wyjąć i obrać.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
10
Gotuj rzepę, marchew, cukinię i zatrzaski cukru osobno w zarezerwowanej wodzie do gotowania, aż po prostu zmiękną, około 5 minut dla rzepy, 4 do 6 minut dla marchwi, 2 minuty dla cukinii i 1 1/2 minuty dla zatrzasków cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukiniaCukinia
MarchewMarchew
RzepaRzepa
CukierCukier
WodaWoda
11
Warzywa gotowane przełożyć łyżką szczelinową do wody z lodem, a gdy wszystkie są ugotowane, warzywa odcedzić w durszlaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
DurszlakDurszlak
12
Zrób Manian beurre, mieszając razem masło i mąkę w małej misce, aby utworzyć pastę. Zagnieść gulasz z jagnięciny na wolnym ogniu i ubić na tyle beurre manié, kawałek po kawałku, aby zagęścić do pożądanej konsystencji, następnie dusić około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JagnięcinaJagnięcina
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiecPiec
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
13
Dodać warzywa i dusić, mieszając od czasu do czasu, aż do ogrzania przez, O 2 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WarzywaWarzywa
1
* Jagnięcinę można dusić 2 dni wcześniej i schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć. Podgrzać przed dodaniem manioku beurre i warzyw. * Warzywa mogą być gotowane 1 dzień wcześniej i schłodzone, owinięte w papierowe ręczniki w szczelnej plastikowej torbie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Torby ZiplocTorby Ziploc

Składniki

2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.małe marchewki, obrane, przycięte i o połowę mniejsze wzdłuż, jeśli są dużemałe marchewki, obrane, przycięte i o połowę mniejsze wzdłuż, jeśli są duże2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.cukinia niemowlęca, przycięta i połówkowa wzdłużcukinia niemowlęca, przycięta i połówkowa wzdłuż5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion lub bulion wołowybulion lub bulion wołowy0Batoniki toffi Heathz zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)6cały czarny pieprzcały czarny pieprz3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamąka uniwersalnamąka uniwersalna4ząbki czosnku, drobno posiekaneząbki czosnku, drobno posiekane1kilogramyłopatka jagnięca bez kości, przycięta z nadmiaru tłuszczułopatka jagnięca bez kości, przycięta z nadmiaru tłuszczu33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1łyżka czerwony ocet winnycebula drobno posiekanacebula drobno posiekana6gałązki świeżej pietruszkigałązki świeżej pietruszki2831 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.cebula perłowacebula perłowa2świeże gałązki rozmarynuświeże gałązki rozmarynu1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.groszek cukrowy, przyciętygroszek cukrowy, przycięty2gałązki świeżego tymiankugałązki świeżego tymianku2Tureckie liście laurowe lub 1 Kalifornijski liść laurowyTureckie liście laurowe lub 1 Kalifornijski liść laurowy2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.rzepy dla niemowląt, przycięte i o połowę mniejsze wzdłuż, jeśli są dużerzepy dla niemowląt, przycięte i o połowę mniejsze wzdłuż, jeśli są duże23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamasło niesolone, zmiękczonemasło niesolone, zmiękczone
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia34
Magazyn