Gulasz jagnięcy z ciecierzycą i melasą z granatów
Gulasz jagnięcy z ciecierzycą i melasą z granatów wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.03 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 300 kalorii, 23G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Jest idealny do Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz kuskus, oliwę z oliwek, bulion wołowy o mniejszej zawartości sodu i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać melasę z granatu, można śledzić to danie główne z Jeżyna Pistacjowy Tort Lodowy jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Sprawdza się jako raczej tanie danie główne. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 77%. Spróbuj Pikantne Mięso Jagnięce (Z Melasą Z Granatu), Gulasz z bakłażana i soczewicy z melasą z granatów, oraz Dukkah-kotlety jagnięce z melasą z granatu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać duży piec holenderski na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj cebulę; smażyć 10 minut lub do miękkości i złoty kolor.
Dodaj czosnek; smażyć 1 minutę. Łyżka mieszanki cebuli do dużej miski.
Umieść mąkę w płytkiej misce lub talerzu ciasta. Pogłębiać jagnięcinę w mące, wytrząsając nadmiar.
Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu.
Dodać połowę mieszanki jagnięcej; posypać 1/4 łyżeczki soli. Gotować 6 minut, brązowienie ze wszystkich stron.
Dodać rumianą jagnięcinę do mieszanki cebuli. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną jagnięciny i 1/4 łyżeczki soli.
Dodaj melasę z granatów i bulion na patelnię, skrobanie patelni, aby poluzować rumiane kawałki; doprowadzić do wrzenia. Wymieszać z jagnięciną. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować 1 godzinę lub aż jagnięcina jest po prostu przetargu.
Wymieszać z marchewką i ciecierzycą. Dusić, odkryte, 45 minut lub aż jagnięcina jest bardzo delikatna.
Wyjąć z ognia; wymieszać pozostałą 1/2 łyżeczki soli, mięty i pieprzu.