Gulasz jagnięcy wiosenny

Gulasz jagnięcy wiosenny
Spring Lamb Stew to przepis bez nabiału na 8 porcji. To danie główne ma 941 kalorii , 70 g białka i 35 g tłuszczu na porcję. Za 5,84 USD za porcję przepis ten pokrywa 62% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 29 powiedziałoby, że trafił w dziesiątkę. Jest idealny na Wielkanoc . Jeśli masz pod ręką gładką musztardę dijon, marchewki, olej canolan i kilka innych składników, możesz go zrobić. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 2 godzin i 25 minut . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje ocenę super spoonacular wynoszącą 97% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Lamb and Mushroom Stew , Lamb Tagine Stew iThe Secret to the Best Ever Instant Pot Lamb Stew .

Instrukcje

1
Zobacz jak przygotować ten przepis.
2
Dla mnie małe marchewki i pasternak symbolizują początek sezonu wiosennego. Ten przepis na gulasz celebruje to dla mnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
3
Rozgrzej piekarnik do temperatury 325 stopni Fahrenheita.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pasternak, Umyty I Dokładnie ObranyPasternak, Umyty I Dokładnie Obrany
4
Rozgrzej holenderski piekarnik na wysokim ogniu i dodaj olej. Dopraw kawałki jagnięciny ze wszystkich stron solą i pieprzem. Gdy olej zacznie lekko dymić, użyj pary metalowych szczypiec, aby ułożyć jagnięcinę w jednej warstwie w gorącym oleju. Zrumień mięso ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
5
Wyjmij mięso i przełóż je do średniej miski. Wymieszaj z cebulą, czosnkiem i brązowym cukrem. Dopraw solą i pieprzem do smaku i gotuj przez 2 do 3 minut. Wymieszaj z pasternakiem i marchewką i gotuj, aż staną się lekko miękkie, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Dodaj wermut, liście laurowe, musztardę, zrumienione mięso, kości jagnięce i bulion. Wymieszaj, aby połączyć składniki i umieść garnek na środku piekarnika, bez przykrycia. Gotuj, aż mięso będzie miękkie po nakłuciu czubkiem noża, około 1 do 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Kości JagnięceKości Jagnięce
WermutWermut
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Tuż przed podaniem, postaw dużą żeliwną patelnię na średnio-wysokim ogniu i posmaruj ją oliwą z oliwek. Po podgrzaniu dodaj pozostałe ząbki czosnku i pokrojony chleb i zapiecz z obu stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
4 Do 6 Piersi Kurczaka Z Kością I Skórą4 Do 6 Piersi Kurczaka Z Kością I Skórą
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Wyjmij tosty z patelni i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 6 Piersi Kurczaka Z Kością I Skórą4 Do 6 Piersi Kurczaka Z Kością I Skórą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Wyjmij gulasz z piekarnika i dużą łyżką zbierz nadmiar tłuszczu lub zanieczyszczeń z powierzchni sosu i usuń kości. Dopraw do smaku. W razie potrzeby wymieszaj z musztardowymi liśćmi i groszkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielenina MusztardowaZielenina Musztardowa
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
10
Podawać natychmiast z grzankami.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 6 Piersi Kurczaka Z Kością I Skórą4 Do 6 Piersi Kurczaka Z Kością I Skórą
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia98
Magazyn