Gulasz buraczany z klopsikami jagnięcymi

Gulasz buraczany z klopsikami jagnięcymi
Gulasz z buraków z klopsikami jagnięcymi może być tylko zupą, której szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 270 kalorii. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. 46 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka oliwy z oliwek, kurkumy, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 83%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Klopsiki jagnięce, buraczane i pszenne z sosem ogórkowo-jogurtowym, Lowcountry Vegetarian: klopsiki Blossom ' s Golden Beet, oraz Greckie klopsiki z indyka Paleo i spaghetti z buraków pomidorowych dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotować ryż: odcedzić ryż i przenieść do 2-qt. rondel wraz z solą, kurkumą i 2 szklankami wody. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu, przykryć i gotować przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KurkumaKurkuma
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Zdjąć garnek z ognia i przykryć w ciepłym miejscu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Tymczasem zrobić gulasz: przynieść buraki i 6 szklanek wody do wrzenia w 4-qt. rondel. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż buraki będą miękkie, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
4
Wyjąć garnek z ognia i za pomocą szczelinowej łyżki przenieść buraki do miski; zapasowy sok z buraków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Czosnek położyć na powierzchni roboczej i posypać odrobiną soli; drobno posiekać. Zeskrobać czosnek na pastę z boku noża szefa kuchni. W małej misce połączyć pastę czosnkową, 3 łyżki. olej, kolendra, kminek, curry w proszku, kurkuma, papryka, imbir i cayenne; Ustaw pastę przyprawową na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki
Pasta PrzyprawowaPasta Przyprawowa
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
KurkumaKurkuma
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Szefa KuchniNóż Szefa Kuchni
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Podgrzać pozostałą oliwę w 6-qt. garnek na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż złoty kolor będzie brązowy, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
8
Dodaj zarezerwowaną pastę przyprawową i pastę pomidorową i gotuj, stale mieszając, aż mieszanina będzie lekko rumiana, około 3 minut. Wymieszać 1 szklankę soku z buraków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Pasta PrzyprawowaPasta Przyprawowa
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
9
Dodaj pozostały sok z buraków, sok z cytryny i cukier; gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Używając łyżki, umieść zarezerwowane klopsiki w gotującym się gulaszu. Przykryć i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż klopsiki są gotowane przez, O 8 protokół. Odtłuścić powierzchnię gulaszu, dodać zarezerwowane buraki i gotować jeszcze przez 2 minuty. Aby służyć, ryż puch widelcem i łyżką do serwowania miski wraz z chochli gulaszu i klopsiki; doprawić i udekorować natką pietruszki.Nota parująca: the earthy 2006 Marqus de cceres grenache ros 2006 ($
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
GrenacheGrenache
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
z Rioja ma orzeźwiające pikantne nuty i dobrze pasuje do tego ziemistego Dania. Ania Zawieja
Składniki, których będziesz potrzebować
RiojaRioja
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia21
Magazyn