Gulasz buraczany z klopsikami jagnięcymi
Gulasz z buraków z klopsikami jagnięcymi może być tylko zupą, której szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 270 kalorii. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. 46 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka oliwy z oliwek, kurkumy, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 83%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Klopsiki jagnięce, buraczane i pszenne z sosem ogórkowo-jogurtowym, Lowcountry Vegetarian: klopsiki Blossom ' s Golden Beet, oraz Greckie klopsiki z indyka Paleo i spaghetti z buraków pomidorowych dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować ryż: odcedzić ryż i przenieść do 2-qt. rondel wraz z solą, kurkumą i 2 szklankami wody. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu, przykryć i gotować przez 10 minut.
Zdjąć garnek z ognia i przykryć w ciepłym miejscu.
Tymczasem zrobić gulasz: przynieść buraki i 6 szklanek wody do wrzenia w 4-qt. rondel. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż buraki będą miękkie, o 30 protokół.
Wyjąć garnek z ognia i za pomocą szczelinowej łyżki przenieść buraki do miski; zapasowy sok z buraków.
Czosnek położyć na powierzchni roboczej i posypać odrobiną soli; drobno posiekać. Zeskrobać czosnek na pastę z boku noża szefa kuchni. W małej misce połączyć pastę czosnkową, 3 łyżki. olej, kolendra, kminek, curry w proszku, kurkuma, papryka, imbir i cayenne; Ustaw pastę przyprawową na bok.
Podgrzać pozostałą oliwę w 6-qt. garnek na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż złoty kolor będzie brązowy, o 7 protokół.
Dodaj zarezerwowaną pastę przyprawową i pastę pomidorową i gotuj, stale mieszając, aż mieszanina będzie lekko rumiana, około 3 minut. Wymieszać 1 szklankę soku z buraków.
Dodaj pozostały sok z buraków, sok z cytryny i cukier; gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Używając łyżki, umieść zarezerwowane klopsiki w gotującym się gulaszu. Przykryć i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż klopsiki są gotowane przez, O 8 protokół. Odtłuścić powierzchnię gulaszu, dodać zarezerwowane buraki i gotować jeszcze przez 2 minuty. Aby służyć, ryż puch widelcem i łyżką do serwowania miski wraz z chochli gulaszu i klopsiki; doprawić i udekorować natką pietruszki.Nota parująca: the earthy 2006 Marqus de cceres grenache ros 2006 ($
z Rioja ma orzeźwiające pikantne nuty i dobrze pasuje do tego ziemistego Dania. Ania Zawieja