Grzany cydr winogronowy
Potrzebujesz napoju bezglutenowego, bezmlecznego, wegetariańskiego i przyjaznego dla fodmap? Grzany cydr winogronowy może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Z tego przepisu składa się 12 porcji zawierających 230 kalorii, 1 g białka i 0 g tłuszczu każda. Za 94 centy za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 17 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jeśli masz pod ręką laski cynamonu, winogrona Concord, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godzin i 20 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 37%, to danie nie jest tak wspaniałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Grzany cydr, Grzany cydr i Grzany cydr.
Instrukcje
W dużym rondlu połącz winogrona i 2 szklanki wody; doprowadzić do wrzenia, ciągle mieszając. Przeciśnij przez sitko; zachowaj sok i wyrzuć skórki i nasiona.
Wlać sok przez podwójną warstwę gazy do 5-qt. powolna kuchenka.
Dodać cukier, goździki, laski cynamonu, gałkę muszkatołową i pozostałą wodę. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 3 godziny. Wyrzuć goździki i laski cynamonu.