Grzanki szkliwione-Buraczkowo-Burrata
Jedna porcja zawiera 534 kalorie, 22g białka, oraz 31 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.47 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Mieszanka buraków, tymianku, gęsty chleb pełnoziarnisty i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Burak i burrata Crostini, Burak i Burrata Crostini, oraz Sałatka Z Buraków I Burratanu Endive dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu buraki przykryć zimną wodą.
Dodać gałązki tymianku, czarny pieprz i czerwony ocet winny i doprowadzić do wrzenia. Dusić, częściowo pokryte, aż buraki są miękkie, o 45 minut, uzupełniając wodę w razie potrzeby.
Buraki odsączyć, następnie obrać i pokroić w 1/4 cala kostkę.
Do rondla wrzucić pokrojone w kostkę buraki.
Dodać ocet sherry, cukier, gałązkę rozmarynu i 1/4 szklanki wody i doprowadzić do wrzenia. Gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż powstanie syropowa glazura, o 12 protokół. Wyrzucić gałązkę rozmarynu i doprawić buraki solą.
Na każdą pełnoziarnistą grzankę nałożyć łyżkę szkliwionych buraków, kawałek burraty i gałązkę rukoli.
Skropić oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia, udekorować łuszczącą się solą i podawać.