Grzanki krabowo-awokado
Grzanki krabowo-awokado to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 200 kalorii. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka soli i pieprzu cayenne, mięty, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Z łyżeczką wynik 41%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Grzanki Krabowe I Awokado, Grzanki krabowo-awokado sezamowe, oraz Tosty z karczocha i kraba.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 i lekko posmaruj dużą blachę do pieczenia oliwą z oliwek. Używając 2-calowego okrągłego kutra do ciastek, stempel 4 rundy z każdej kromki chleba i przełożyć na blachę do pieczenia. Lekko posmaruj rund oliwą z oliwek i tostuj przez około 15 minut, aż będą lekko złote i lekko chrupiące.
W małej misce, rozgnieść awokado ze szczyptą soli i pieprzu cayenne. W innej małej misce delikatnie wymieszać mięso krabowe z sokiem z mięty i limonki i doprawić solą.
Rozłóż tłuczone awokado na grzankach, na wierzch z mieszaniną krabów i podawaj od razu.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Skorupiaki można łączyć z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Santan EMA Reserve Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Santa Ema Reserve Chardonnay]()
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.