Gruszka, Prosciutto i Provolone Flatbread z kandyzowanymi orzechami pekan
Jedna porcja zawiera 380 kalorii, 14g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.58 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz kandyzowane pekany, mielony pieprz, prosciutto i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Sałatka szpinakowo-gruszkowa z granatem i kandyzowanymi orzechami pekan, Grillowane Szparagi + Flatbread Provolone, oraz Prosciutto Provolone Panini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na lekko posypanej mąką powierzchni podziel ciasto na 6 równo spłaszczonych kulek, a następnie cienko rozwałkuj każdą z nich na 7 lub 8-calowe rustykalne kształty lub rundy za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta. Odstawić do odpoczynku około 15 minut lekko przykryte, aż gotowe do gotowania.Podczas odpoczynku flatbreads rozgrzać olej w dużej żeliwnej lub innej patelni o ciężkim dnie. Ustawić na średnim i wysokim ogniu.
Dodaj cebulę na patelnię; przykryć i gotować przez 3 protokół. Odkryć, zmniejszyć ogień do średniej i gotować 10 minut więcej, aż złoty z krawędziami zaczyna się brązowy, często mieszając. Patelnię odgazować octem po sherry, mieszając, aż odparuje.
Zdjąć z ognia i odstawić.Użyj ręcznika papierowego, aby wytrzeć trochę oleju roślinnego na innym żeliwnym lub innym patelni o ciężkim dnie. Ustawić na średnim i wysokim ogniu. Gdy patelnia jest dość gorąca, gotować flatbreads, jeden na raz, aż dmuchane i ciemnobrązowe w miejscach, o 1 ½ do 2 protokół na stronę. Odstawić.Mieszankę cebuli podzielić równomiernie na wierzchu każdego z nich; posypać większością sera. Na wierzchu kromkę prosciutto, plastry pewar i posypkę pozostałego sera i trochę białego pieprzu.
Podgrzać brojlery do wysokiej.
Umieść jak najwięcej topped flatbreads na patelni brojlerów, jak będzie wygodnie dopasować i smażyć, aż ser jest lekko zwęglone i krawędzie flatbread zaczynają brązowy, o 4 minut w zależności od odległości od źródła ciepła. Powtórz z pozostałymi płaskimi chlebami.
Przenieś płaski chleb na deskę do krojenia lub talerz do serwowania.
Posypać orzechami i liśćmi tymianku. Pokroić i podawać na ciepło.