Groszek fioletowy mamy
Jeśli masz około 2 godzin i 10 minut do spędzenia w kuchni, fioletowe łuski grochu mamy mogą być świetnym przepisem bezglutenowym i bezmlecznym do wypróbowania. Ten przepis jest dla 6 osób i kosztuje 94 centy za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 9 g białka , 8 g tłuszczu i łącznie 191 kalorii . Mieszanka cukru, fioletowego grochu, okra i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 10 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się dobrze jako bardzo niedrogi dodatek. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 68% . Wypróbuj Mom's Perfect Macaroni Salad , Mom's Mushroom Soup i Mom's Pork Menudo, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Umieść fioletowy groszek w dużym garnku i zalej wodą. Doprowadź do wrzenia na dużym ogniu, dodaj okrę, jeśli używasz, i gotuj przez 2 minuty, mieszając dwa razy. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, dodaj boczek, cukier, sodę oczyszczoną, sól i pieprz. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu do miękkości, 1 1/2 do 2 godzin.