Grillowany łosoś z majonezem Wasabi-imbir
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj grillowanego łososia z majonezem Wasabi-imbir. Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i cały 30 przepis służy 4 i kosztuje 8,73 zł / porcja. Jedna porcja zawiera 1134 kalorii, 69g białka, oraz 92g tłuszczu. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 52 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz pastę wasabi; więcej, olej roślinny, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać limonki, można śledzić to danie główne z Arbuz Granita jako deser. Z łyżeczką wynik 95%, to danie jest świetne. Spróbuj Grillowany łosoś z majonezem Wasabi, Steki Z Łososia Z Majonezem Wasabi, oraz Tuńczyk Teriyaki z majonezem Wasabi i marynowanym imbirem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj średnio gorący ogień z grilla (upewnij się, że ruszt został wyczyszczony szczotką drucianą).
Połowę limonki pokroić na cztery kliny i odstawić. Z całej limonki drobno zetrzeć skórkę.
Posiekaną limonkę pokroić na pół i wycisnąć sok z jednej połowy do małej miski (drugą połowę zachować do innego użycia). W średniej misce połączyć 1 łyżeczkę. sok z limonki ze skórką z limonki, majonezem, pastą wasabi, imbirem i 1/4 łyżeczki. sól. Wymieszać, aby połączyć. Smak i dodać więcej pasty wasabi, jeśli youd jak zippier smak. Przesuwaj palcem po każdym filecie z łososia, aby poczuć kości fortiny; użyj pincety lub szczypiec needlenose, aby wyciągnąć wszystkie, które znajdziesz. Filety lekko doprawić solą i pieprzem. Łyżka o 2 Tbs. z mieszaniny majonezu na filety z łososia i przechowywać w lodówce resztę. Dłońmi rozprowadź majonez cienką warstwą na wszystkich bokach filetów. Gdy grill jest gotowy, nasmaruj ruszt grillowy szczypcami i ręcznikiem papierowym zanurzonym w oleju. Grillować łososia, aż chrupiące i lekko zwęglone z jednej strony, o 4 protokół. Skręcić i nadal grillować, aż łosoś jest tylko gotowane przez, kolejne 3 do 6 minut.
Łososia podajemy z dodatkiem majonezu i limonki. Podaj pozostały majonez przy stole.
z 1 łyżeczką. Majonez Imbirowy, Kalorie
39, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
1, Tłuszcz Wielonienasycony
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Chateau Ste. Michelle Indian Wells Chardonnay wino z 5 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay]()
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau