Grillowany łosoś z majonezem Wasabi-imbir

Grillowany łosoś z majonezem Wasabi-imbir
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj grillowanego łososia z majonezem Wasabi-imbir. Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i cały 30 przepis służy 4 i kosztuje 8,73 zł / porcja. Jedna porcja zawiera 1134 kalorii, 69g białka, oraz 92g tłuszczu. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 52 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz pastę wasabi; więcej, olej roślinny, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać limonki, można śledzić to danie główne z Arbuz Granita jako deser. Z łyżeczką wynik 95%, to danie jest świetne. Spróbuj Grillowany łosoś z majonezem Wasabi, Steki Z Łososia Z Majonezem Wasabi, oraz Tuńczyk Teriyaki z majonezem Wasabi i marynowanym imbirem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj średnio gorący ogień z grilla (upewnij się, że ruszt został wyczyszczony szczotką drucianą).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
2
Połowę limonki pokroić na cztery kliny i odstawić. Z całej limonki drobno zetrzeć skórkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
3
Posiekaną limonkę pokroić na pół i wycisnąć sok z jednej połowy do małej miski (drugą połowę zachować do innego użycia). W średniej misce połączyć 1 łyżeczkę. sok z limonki ze skórką z limonki, majonezem, pastą wasabi, imbirem i 1/4 łyżeczki. sól. Wymieszać, aby połączyć. Smak i dodać więcej pasty wasabi, jeśli youd jak zippier smak. Przesuwaj palcem po każdym filecie z łososia, aby poczuć kości fortiny; użyj pincety lub szczypiec needlenose, aby wyciągnąć wszystkie, które znajdziesz. Filety lekko doprawić solą i pieprzem. Łyżka o 2 Tbs. z mieszaniny majonezu na filety z łososia i przechowywać w lodówce resztę. Dłońmi rozprowadź majonez cienką warstwą na wszystkich bokach filetów. Gdy grill jest gotowy, nasmaruj ruszt grillowy szczypcami i ręcznikiem papierowym zanurzonym w oleju. Grillować łososia, aż chrupiące i lekko zwęglone z jednej strony, o 4 protokół. Skręcić i nadal grillować, aż łosoś jest tylko gotowane przez, kolejne 3 do 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Pasta WasabiPasta Wasabi
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona WaniliiLaska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Łososia podajemy z dodatkiem majonezu i limonki. Podaj pozostały majonez przy stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
1
Rozmiar
2
z 1 łyżeczką. Majonez Imbirowy, Kalorie
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona WaniliiLaska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
1
350, tłuszcz
2
20, Kalorie Tłuszczowe
1
180, Tłuszcze Nasycone
2
3, białko
3
39, Tłuszcz Jednonienasycony
4
4, węglowodany
5
464, Cholesterol
6
111, błonnik
7
Foto: Scott Phillips
8
Oceń ten przepis i zobacz opinie
1
1, Tłuszcz Wielonienasycony
2
5, sód

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Chateau Ste. Michelle Indian Wells Chardonnay wino z 5 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia50
Magazyn