Grillowany Tuńczyk z Tapenadą oliwkową
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Grillowany Tuńczyk z oliwkową Tapenadą może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 423 kalorie, 50g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na 1,71 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka kaparów, tymianku, oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 16 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Grillowany Tuńczyk z Puree z białej fasoli, Tapenadą z oliwek i pieczonymi pomidorami Cherry, Zapiekany Tuńczyk z oliwkowo-Tapenadowym winegretem i rukolą, oraz Zapiekany Tuńczyk z oliwkowo-tapenadowym winegretem i rukolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce, połączyć oliwki, pomidory, tymianek, oregano, Olej, kapary, i sok z cytryny.
Spryskaj stojak do grilla nieprzywierającym, niepalnym sprayem do gotowania. Rozgrzej grill na średnim ogniu.
Rybę posypać solą i pieprzem. Grillować tuńczyka do pożądanego stopnia doneness, o 3 minut na stronie.
Tapenadę podawać na grillowanej rybie.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jednym z win, które można spróbować jest pochodzenie winnic Napa Valley Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 34 dolarów.
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Nasz Merlot 2006 nie jest nieśmiały, z głębokim, ciemnym odcieniem granatu i bogatymi aromatami bogatej czernicherry, cassis i goździki. Przystępne, zintegrowane taniny ramują obfite ciemne owocesmaki i okryć podniebienie miękkim aksamitem. Długie, owocowe wykończenie, splecione jesiennymi przyprawami,kończy się żywym żurawinowym zingiem. "To bardzo eleganckie wino ze wspaniałego rocznika. Weźto, Miles!"śmieje się winiarz Tom Rinaldi, nawiązując do filmu bokiem.