Grillowany Tuńczyk z sosem miętowym

Grillowany Tuńczyk z sosem miętowym to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 40g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 311 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 6,19 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odebrać steki z tuńczyka, mięta, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć ocet z białego wina, można śledzić to danie główne z Jeżyna Chmurka ciasto z pistacjami jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Grillowany Tunan i krewetki z sosem miętowo-dyniowym, Grillowany Tunan na cytrynowo-miętowej sałatce jęczmiennej, oraz Grillowany Tuńczyk z karmelizowaną cebulą, cynamonem i miętą.
Instrukcje
Umieść 1/3 szklanki mięty w średniej szklance lub misce ze stali nierdzewnej. W małym rondlu ze stali nierdzewnej, doprowadzić wodę na wolnym ogniu na umiarkowanym ogniu.
Dodać cukier i mieszać do całkowitego rozpuszczenia. Wymieszać z octem, czosnkiem i 1/4 łyżeczki soli.
Wlać mieszaninę na miętę w misce.
Zapalić grill lub podgrzać brojlery. Tuńczyk zalać olejem. Doprawić pozostałą 1/2 łyżeczki soli i pieprzu. Gotować tuńczyka przez 4 protokół. Turn i gotować, aż zrobić do smaku, 3 do 4 minut dłużej dla średnio rzadkie.
Przecedzić sos miętowy przez sito do rondla lub miski do serwowania. Pozostałą miętę wymieszać. SOS podawać z rybą.
Alternatywy dla ryb: makrela i łosoś są na tyle pełne smaku, aby przyjąć ten sos.
Rekomendacja wina: Szukaj najlżejszej, najlżejszej bieli, jaką możesz znaleźć; Wszystko inne będzie miało trudny czas z miętą. Spróbuj wina verdicchio z Włoch lub vinho verde z Portugalii.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Merlot reżysera z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
![Merlot dyrektora]()
Merlot dyrektora
Nasz Merlot reżyserski 2014 oferuje bujność i okrągłe, pełne podniebienie. Jego zapach ukazuje czerwone i czarne owoce z nutami anyżu i przyprawionego drewna. Soczyste po wejściu wino rozszerza się i staje się aksamitne na podniebieniu dzięki smakom śliwki, loganberry i czarnej wiśni podkreślonym subtelnymi nutami przyprawowymi fasoli espresso i prażonej wanilii. Średnie taniny wspierają ciało tego wina, oferując wyrafinowanie w wykończeniu. Ładnie komponuje się z mostkiem, grillowanymi kotletami wieprzowymi i linguine z pesto.