Grillowany stelaż z jagnięciną z kopru włoskiego
Zapiekany w koperku Grillowany stelaż jagnięcy wymaga z grubsza 1 godzina i 30 minut od początku do końca. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 8 i kosztuje 32 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 45 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako tani dodatek do 4 Lipca. Mieszanka pieprzu, oliwy z oliwek, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 11%, to danie nie jest tak ogromne. Podobne przepisy to Grillowany stelaż z jagnięciną z kopru włoskiego, Stelaż z jagnięciną, oraz Stelaż jagnięcy z pikantnym koprem włoskim.
Instrukcje
Nasiona kopru włoskiego, rozmaryn i czosnek zmiażdżyć z solą w moździerzu lub posiekać tak drobno, jak to możliwe.
Wymieszać z pieprzem i olejem.
Jagnięcina z marynatą. Chłód, pod przykryciem, co najmniej 4 godziny i do 1 dnia.
Wyjąć jagnięcinę z lodówki na 1 godzinę przed grillowaniem. Owiń końce kości folią.
Rozgrzać grill do średniej wysokości (40
z jednym obszarem wolnym od węgli (dla węgla drzewnego) lub wyłączonym palnikiem (dla gazu), aby uzyskać pośrednią powierzchnię cieplną. Grill jagnięcina, mięso stronie w dół, na pośrednim ogniu 5 minut. Obróć i grilluj 10 minut. Obróć ponownie; grill 10 minut więcej. Przenieść jagnięcinę do bezpośredniego ciepła, strona mięsa w dół, i grill 3 do 5 minut, lub aż będzie chrupiące i rumiane i rejestry 140 (dla średnio rzadkie).
Niech jagnięcina odpocząć na talerzu 15 minut.
Przeciąć między kośćmi, aby służyć.
* Pozostaw na mięsie osłonkę tłuszczu-wystarczy, aby chrupać się na grillu, ale nie tak bardzo, że kapiący tłuszcz tworzy piekło.