Grillowany stek z pieczonymi ziemniakami
Grillowany stek z pieczonymi ziemniakami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 713 kalorii, 53g białka, oraz 44g tłuszczu każdy. Na 5,83 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Mieszanka czosnku, soli i pieprzu, pietruszki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Grillowany New York Strip Steak z pieczonym na ogniu Salsanem i grillowanymi grzybami i szparagami, Grillowany stek z sosem pomidorowym i pieczoną krewetką, czarną fasolą i sałatką Orzo, oraz Stek Bistro i pieczone ziemniaki.
Instrukcje
Miejsce stek, 6 łyżek. oliwę z oliwek, pokrojony czosnek i natkę pietruszki w plastikowej torebce i wcierać składniki w stek.
Marynować 1 godzinę w temperaturze pokojowej lub na noc w lodówce.
Rozgrzej piekarnik do 232°. w dużej misce wrzuć ziemniaki z pozostałymi 2 łyżkami. oliwę z oliwek i rozgnieciony czosnek; doprawić solą i pieprzem.
Rozłóż ziemniaki na naoliwionej blasze do pieczenia i piecz na złoty kolor i chrupiące, o 20 protokół, obracając od czasu do czasu z metalową szpatułką.
Wyjąć stek z marynaty, zetrzeć kawałki czosnku. Doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu. Gdy jest gorąco, posmaruj olejem, dodaj stek i gotuj przez około 7 minut. Obróć i gotuj przez 7 minut z drugiej strony na średnio rzadkie.
Przenieść stek na talerz, namiot z folią, aby utrzymać ciepło i odstawić na 10 minut.
Cienko pokroić stek i podawać z ziemniakami i zielonym warzywem.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Merlot reżysera z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
Merlot dyrektora
Nasz Merlot reżyserski 2014 oferuje bujność i okrągłe, pełne podniebienie. Jego zapach ukazuje czerwone i czarne owoce z nutami anyżu i przyprawionego drewna. Soczyste po wejściu wino rozszerza się i staje się aksamitne na podniebieniu dzięki smakom śliwki, loganberry i czarnej wiśni podkreślonym subtelnymi nutami przyprawowymi fasoli espresso i prażonej wanilii. Średnie taniny wspierają ciało tego wina, oferując wyrafinowanie w wykończeniu. Ładnie komponuje się z mostkiem, grillowanymi kotletami wieprzowymi i linguine z pesto.