Grillowany stek Teda Allena z pieczonym Jalapeño Chimichurri

Grillowany stek Teda Allena z pieczonym Jalapeño Chimichurri wymaga ok. 25 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 614 kalorii, 50g białka, oraz 44g tłuszczu. Na $7.06 za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowoamerykańskiej. Jeśli masz liście pietruszki i gałązki, ocet z czerwonego wina, chilis jalapeño i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do 4 Lipca. Sprawdza się jako danie główne. Przynosi wam poważne jedzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Grillowany stek w spódnicy z miętowym Chimichurri i pieczonym miodem słonecznikiem, Stek Fajitas z grillowaną cebulą, papryką i pieczonymi pomidorami Cherry z sosem Chimichurri, oraz Awokado, Mozzarella i grillowany ser Jalapeño Chimichurri.
Instrukcje
Przygotuj grill lub włącz brojler (lub palnik gazowy). Grill lub char jalapeños aż poczerniały ze wszystkich stron i dość miękkie, o 5 minut w sumie.
Umieść je w małej misce pokrytej talerzem lub ręcznikiem i pozwól skórkom na parę i poluzowanie. Obrać, łodygi i nasiona chilis.
W małym robocie kuchennym lub blenderze, połączyć jalapeños, kolendra, pietruszka, czosnek, sok z limonki, czerwone wino, oliwa z oliwek, i szczypta soli i pieprzu. Pulsuj (lub mieszaj), aż mieszanina stanie się gruboziarnistym puree. Smak i dostosować do soli i ponownie zmiksować.
Jeśli grill nie jest jeszcze przygotowany, podgrzej patelnię grillową na dużym ogniu. Steki natrzeć oliwą z oliwek i doprawić bardzo obficie solą i pieprzem. Grill do średnio rzadkie, 2 do 4 minut na stronę w zależności od grubości (środek steków powinien zarejestrować 52° na termometr natychmiastowy odczytu).
Wyjąć na talerz i odstawić na co najmniej 5 minut.
Stek pokroić nożem w poprzek ziarna pod kątem 45 stopni. Ułóż na talerzu i łyżkę chimichurri nad stekiem.
Podawać z dodatkowym sosem.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Robert Mondavi Napa Merlot z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Robert Mondavi Napa Merlot]()
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.