Grillowany stek i letnie warzywa z Pesto

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj grillowanego steka i letnich warzyw z Pesto. Jedna porcja zawiera 277 kalorii, 31g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.85 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz ocet winny, ząbki czosnku, zieloną cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cukinię, można śledzić to danie główne z Placki Deserowe Z Cukinii jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Grillowany stek Porterhouse z letnimi warzywami, Grillowany stek Porterhouse z letnimi warzywami, oraz Orzo z grillowanymi krewetkami, letnimi warzywami i Pesto Vinaigrette.
Instrukcje
Przygotować grill lub brojlerów.
Stek posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu.
Połącz 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu, ocet i kolejne 5 składników (przez czosnek)w dużej plastikowej torbie na suwak. Uszczelnij i wstrząśnij, aby pokryć.
Umieść stek na grillu lub patelni brojlerów pokrytej natryskiem do gotowania; gotować 4 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Odstawić 5 minut; pokroić stek w plastry 1/4 cala.
Umieść cukinię i squash na stojaku do grillowania lub patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania; gotować przez 4 minuty z każdej strony lub do miękkości.
Miejsce papryka i cebula na grill rack lub brojlerów patelni; gotować 2 minut lub tylko do miękkości.
Grubo posiekać warzywa; umieścić w misce.
Dodać pesto; delikatnie wymieszać.
W razie potrzeby udekoruj oregano.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Merlot Dyrektora. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 21 dolarów za butelkę.
![Merlot dyrektora]()
Merlot dyrektora
Nasz Merlot reżyserski 2014 oferuje bujność i okrągłe, pełne podniebienie. Jego zapach ukazuje czerwone i czarne owoce z nutami anyżu i przyprawionego drewna. Soczyste po wejściu wino rozszerza się i staje się aksamitne na podniebieniu dzięki smakom śliwki, loganberry i czarnej wiśni podkreślonym subtelnymi nutami przyprawowymi fasoli espresso i prażonej wanilii. Średnie taniny wspierają ciało tego wina, oferując wyrafinowanie w wykończeniu. Ładnie komponuje się z mostkiem, grillowanymi kotletami wieprzowymi i linguine z pesto.