Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj Grillowany stek Fajitas. Jedna porcja zawiera 483 kalorii, 31g białka, oraz 21g tłuszczu. Za $3.17 za porcję, ten przepis okładki 25% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. To będzie hit w Twoim Czwartego Lipca wydarzenie. Udaj się do sklepu i podnieś śmietanę, stek wołowy, oregano i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Przynosi ci smak domu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia całkiem niezły wynik spoonacular 59%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Grillowany Stek Fajitas, Grillowany Stek Fajitas, oraz Grillowany Stek Fajitas.
Instrukcje
1
W dużej zamykanej plastikowej torbie dodaj wołowinę. W innym dużym, zamykanym plastiku, dodaj cebulę i zielony pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokroić Na Paski O Grubości 1/2 Cala
2
W małej dużej misce połącz chili, sok z cytryny, ocet, olej, czosnek, sos Worcestershire, oregano, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Fasolka Szparagowa
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Mrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z Wermutu
3
Wlej 1-1 / 2 szklanki na mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
Warzywa zalać pozostałą marynatą. Przykryj i wstaw do lodówki na noc.
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
5
Odcedź mięso i warzywa, odrzucając marynatę. Grilluj stek pod przykryciem na średnim ogniu przez 10 minut z każdej strony lub do momentu, gdy mięso osiągnie pożądaną wysmażenie (w przypadku średnio rzadkich termometr do mięsa powinien wskazywać 145°; średni, 160°; dobrze wysmażony, 170°).
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
W międzyczasie pokrój dwa kawałki wytrzymałej folii na 18 cali. x 12-W. prostokąty. Zawiń tortille w jednym kawałku, a warzywa w drugim; szczelnie zamknij folię. Grilluj pod przykryciem na pośrednim ogniu przez 5-7 minut, od czasu do czasu obracając.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze typy dla Fajitas. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Dziki koń nieokiełznany Pinot Noir z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
Dziki Koń Nieokiełznany Pinot Noir
Ten nieokiełznany Pinot Noir ma obfite aromaty wiśni, jeżyn i wanilii zmałe pikantne nuty. Jest bogaty w Dojrzałe owocowe smaki i giętkie garbniki, dzięki czemu dobrze komponuje się z duszonymi winem krótkimi żeberkami wołowymi, grillowanymi grzybami Portobello lub polędwicą z palonej wieprzowiny z malinową glazurą balsamiczną. Jest teraz pyszny i powinien ładnie dojrzewaćprzez następne pięć lat.