Grillowany Oregon Chinook w rosole imbirowym Matsutake

Grillowany Oregon Chinook w rosole imbirowym Matsutake
Grillowany Oregon Chinook w rosole imbirowym Matsutake może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 869 kalorii, 52g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 7,03 zł za porcję, ten przepis okładki 53% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz Katsuo bonito wióry, łosoś, konbu i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać nasiona sezamu można śledzić to danie główne z Chleb Bananowy Sezamowy jako deser. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Grillowane ciasto funtowe ze świeżymi mieszanymi jagodami Oregon, Dorsz w bulionie czosnkowo-imbirowym, oraz Matsutake Gohan dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej grill.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
2
Połącz tamari, imbir, pastę chili, skórkę cytrynową i cukier i polej porcjami łososia w płytkim naczyniu. Obróć rybę, aby równomiernie ją pokryć, przykryć folią i przechowywać w lodówce przez 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta ChiliPasta Chili
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona WaniliiLaska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
TamariTamari
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
3
Łososia wyjąć z marynaty i osuszyć papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
4
Łososia posmarować olejem ze wszystkich stron. Na gorącym grillu gotować na gorących węglach przez 2 do 3 minut do brązowienia i oznaczyć ryby ładnie, włączyć i kontynuować gotowanie do pożądanej doneness, 2 do 3 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
5
Gotować na wolnym ogniu marchew, pory i szalotki w przyprawionym bulionie, aż al dente, o 4 do 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
6
Aby podawać, podziel bulion z warzywami między 6 misek, na wierzch każda z lepkim ciastem ryżowym, pieczarkami i grillowaną porcją łososia. Na koniec posypać prażonym sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Lepki RyżLepki Ryż
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Wszystkie składniki, z wyjątkiem wiórków bonito, zagotować na wolnym ogniu w rondlu. Gotować na małym ogniu przez 45 minut, zdjąć z ognia i delikatnie wymieszać z wiórkami bonito. Odstawić bulion na 20 do 30 minut przed odcedzeniem. Odcedzić i wyrzucić substancje stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
8
Ocet ryżowy, cukier i sól morską zagotować w małej patelni z sosem, zdjąć z ognia i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
9
Umieść ryż, wodę i konbu w ciężkim rondlu i przykryj, gotuj na wolnym ogniu na średnim ogniu. Kiedy ryż zacznie się gotować, zmniejsz ogień do niskiego poziomu, delikatnie wymieszaj i kontynuuj gotowanie, przykryte, aż cała ciecz zostanie wchłonięta. Pozostawić ugotowany ryż do ostygnięcia 10 do 15 minut przykryte czystym ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
10
Obróć ugotowany ryż na tacę lub dużą miskę i wachluj do ostygnięcia. Za pomocą dużej miarki lub ręce zwilżone mieszaniną octu i wody porcji lepki ryż na 6 kulek i spłaszczyć je do postaci ciasta. Lekko owinąć ciasta i przytrzymać w ciepłym miejscu do czasu podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż GotowanyRyż Gotowany
Lepki RyżLepki Ryż
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o

Składniki

28opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeKatsuo bonitoKatsuo bonito3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemarchew juliennedmarchew julienned3kijeseler posiekanyseler posiekany11 łyżka suszonego oreganopasta chilipasta chili57opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeświeży korzeń imbiru, obrany i pokrojony w plasterkiświeży korzeń imbiru, obrany i pokrojony w plasterki113opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeświeży imbir, pokrojony w plasterkiświeży imbir, pokrojony w plasterki2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepory oczyszczone i pokrojone w kostkępory oczyszczone i pokrojone w kostkę22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzusrebrne nonpareilesrebrne nonpareile170opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgegrzyby matsutake, grillowane i pokrojone w plastrygrzyby matsutake, grillowane i pokrojone w plastry1łyżka czerwony ocet winnycebula, obrana i posiekanacebula, obrana i posiekana1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweocet winny ryżowyocet winny ryżowy52 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuocet winny ryżowyocet winny ryżowy1kilogramydziki łosoś (Chinook)dziki łosoś (Chinook)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwejulienned scallionsjulienned scallions4Batoniki toffi Heathświeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smakuświeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smaku11 łyżka suszonego oreganoprażone nasiona sezamuprażone nasiona sezamu7891 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweryż krótkoziarnisty, mytyryż krótkoziarnisty, myty12 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzupasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzupasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej52 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzupasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetamari lub shoyutamari lub shoyu2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetamari lub shoyutamari lub shoyu301 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw2Średnia żółta cebula, posiekana1 pasek skórki z cytryny1 pasek skórki z cytryny9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 pasek skórki z cytryny1 pasek skórki z cytryny1konbu (suszone wodorosty olbrzymie)konbu (suszone wodorosty olbrzymie)4o 4-calowy) kawałek konbuo 4-calowy) kawałek konbu
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia96
Magazyn