Grillowany Oregon Chinook w rosole imbirowym Matsutake

Grillowany Oregon Chinook w rosole imbirowym Matsutake
Grillowany Oregon Chinook w rosole imbirowym Matsutake może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 869 kalorii, 52g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 7,03 zł za porcję, ten przepis okładki 53% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz Katsuo bonito wióry, łosoś, konbu i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać nasiona sezamu można śledzić to danie główne z Chleb Bananowy Sezamowy jako deser. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Grillowane ciasto funtowe ze świeżymi mieszanymi jagodami Oregon, Dorsz w bulionie czosnkowo-imbirowym, oraz Matsutake Gohan dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej grill.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
2
Połącz tamari, imbir, pastę chili, skórkę cytrynową i cukier i polej porcjami łososia w płytkim naczyniu. Obróć rybę, aby równomiernie ją pokryć, przykryć folią i przechowywać w lodówce przez 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta ChiliPasta Chili
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
TamariTamari
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
3
Łososia wyjąć z marynaty i osuszyć papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
4
Łososia posmarować olejem ze wszystkich stron. Na gorącym grillu gotować na gorących węglach przez 2 do 3 minut do brązowienia i oznaczyć ryby ładnie, włączyć i kontynuować gotowanie do pożądanej doneness, 2 do 3 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Gotować na wolnym ogniu marchew, pory i szalotki w przyprawionym bulionie, aż al dente, o 4 do 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
6
Aby podawać, podziel bulion z warzywami między 6 misek, na wierzch każda z lepkim ciastem ryżowym, pieczarkami i grillowaną porcją łososia. Na koniec posypać prażonym sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Lepki RyżLepki Ryż
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
7
Wszystkie składniki, z wyjątkiem wiórków bonito, zagotować na wolnym ogniu w rondlu. Gotować na małym ogniu przez 45 minut, zdjąć z ognia i delikatnie wymieszać z wiórkami bonito. Odstawić bulion na 20 do 30 minut przed odcedzeniem. Odcedzić i wyrzucić substancje stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
8
Ocet ryżowy, cukier i sól morską zagotować w małej patelni z sosem, zdjąć z ognia i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
9
Umieść ryż, wodę i konbu w ciężkim rondlu i przykryj, gotuj na wolnym ogniu na średnim ogniu. Kiedy ryż zacznie się gotować, zmniejsz ogień do niskiego poziomu, delikatnie wymieszaj i kontynuuj gotowanie, przykryte, aż cała ciecz zostanie wchłonięta. Pozostawić ugotowany ryż do ostygnięcia 10 do 15 minut przykryte czystym ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
10
Obróć ugotowany ryż na tacę lub dużą miskę i wachluj do ostygnięcia. Za pomocą dużej miarki lub ręce zwilżone mieszaniną octu i wody porcji lepki ryż na 6 kulek i spłaszczyć je do postaci ciasta. Lekko owinąć ciasta i przytrzymać w ciepłym miejscu do czasu podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż GotowanyRyż Gotowany
Lepki RyżLepki Ryż
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie

Składniki

28papryka habaneroKatsuo bonitoKatsuo bonito3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemarchew juliennedmarchew julienned3kijeseler posiekanyseler posiekany1porcja startego parmezanupasta chilipasta chili57papryka habaneroświeży korzeń imbiru, obrany i pokrojony w plasterkiświeży korzeń imbiru, obrany i pokrojony w plasterki113papryka habaneroświeży imbir, pokrojony w plasterkiświeży imbir, pokrojony w plasterki2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepory oczyszczone i pokrojone w kostkępory oczyszczone i pokrojone w kostkę2Spód: okruszki z herbatników grahamsrebrne nonpareilesrebrne nonpareile170papryka habanerogrzyby matsutake, grillowane i pokrojone w plastrygrzyby matsutake, grillowane i pokrojone w plastry1łyżka czerwony ocet winnycebula, obrana i posiekanacebula, obrana i posiekana1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweocet winny ryżowyocet winny ryżowy5Spód: okruszki z herbatników grahamocet winny ryżowyocet winny ryżowy1kilogramydziki łosoś (Chinook)dziki łosoś (Chinook)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwejulienned scallionsjulienned scallions4warzywo (np. szpinak)świeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smakuświeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smaku1porcja startego parmezanuprażone nasiona sezamuprażone nasiona sezamu7891 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweryż krótkoziarnisty, mytyryż krótkoziarnisty, myty1Spód: okruszki z herbatników grahamz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi2Spód: okruszki z herbatników grahamz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi5Spód: okruszki z herbatników grahamz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetamari lub shoyutamari lub shoyu2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetamari lub shoyutamari lub shoyu301 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw2Średnia żółta cebula, posiekanapasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cmpasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cm9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cmpasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cm1konbu (suszone wodorosty olbrzymie)konbu (suszone wodorosty olbrzymie)4o 4-calowy) kawałek konbuo 4-calowy) kawałek konbu
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia96
Magazyn