Grillowany Oregon Chinook w rosole imbirowym Matsutake

Grillowany Oregon Chinook w rosole imbirowym Matsutake
Grillowany Oregon Chinook w rosole imbirowym Matsutake może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 869 kalorii, 52g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 7,03 zł za porcję, ten przepis okładki 53% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz Katsuo bonito wióry, łosoś, konbu i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać nasiona sezamu można śledzić to danie główne z Chleb Bananowy Sezamowy jako deser. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Grillowane ciasto funtowe ze świeżymi mieszanymi jagodami Oregon, Dorsz w bulionie czosnkowo-imbirowym, oraz Matsutake Gohan dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej grill.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
2
Połącz tamari, imbir, pastę chili, skórkę cytrynową i cukier i polej porcjami łososia w płytkim naczyniu. Obróć rybę, aby równomiernie ją pokryć, przykryć folią i przechowywać w lodówce przez 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta ChiliPasta Chili
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
TamariTamari
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
3
Łososia wyjąć z marynaty i osuszyć papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
4
Łososia posmarować olejem ze wszystkich stron. Na gorącym grillu gotować na gorących węglach przez 2 do 3 minut do brązowienia i oznaczyć ryby ładnie, włączyć i kontynuować gotowanie do pożądanej doneness, 2 do 3 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
5
Gotować na wolnym ogniu marchew, pory i szalotki w przyprawionym bulionie, aż al dente, o 4 do 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
6
Aby podawać, podziel bulion z warzywami między 6 misek, na wierzch każda z lepkim ciastem ryżowym, pieczarkami i grillowaną porcją łososia. Na koniec posypać prażonym sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Lepki RyżLepki Ryż
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Wszystkie składniki, z wyjątkiem wiórków bonito, zagotować na wolnym ogniu w rondlu. Gotować na małym ogniu przez 45 minut, zdjąć z ognia i delikatnie wymieszać z wiórkami bonito. Odstawić bulion na 20 do 30 minut przed odcedzeniem. Odcedzić i wyrzucić substancje stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
8
Ocet ryżowy, cukier i sól morską zagotować w małej patelni z sosem, zdjąć z ognia i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
9
Umieść ryż, wodę i konbu w ciężkim rondlu i przykryj, gotuj na wolnym ogniu na średnim ogniu. Kiedy ryż zacznie się gotować, zmniejsz ogień do niskiego poziomu, delikatnie wymieszaj i kontynuuj gotowanie, przykryte, aż cała ciecz zostanie wchłonięta. Pozostawić ugotowany ryż do ostygnięcia 10 do 15 minut przykryte czystym ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
10
Obróć ugotowany ryż na tacę lub dużą miskę i wachluj do ostygnięcia. Za pomocą dużej miarki lub ręce zwilżone mieszaniną octu i wody porcji lepki ryż na 6 kulek i spłaszczyć je do postaci ciasta. Lekko owinąć ciasta i przytrzymać w ciepłym miejscu do czasu podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż GotowanyRyż Gotowany
Lepki RyżLepki Ryż
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego

Składniki

281 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.Katsuo bonitoKatsuo bonito3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemarchew juliennedmarchew julienned3kijeseler posiekanyseler posiekany12 łyżeczki czosnku w proszkupasta chilipasta chili571 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.świeży korzeń imbiru, obrany i pokrojony w plasterkiświeży korzeń imbiru, obrany i pokrojony w plasterki1131 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.świeży imbir, pokrojony w plasterkiświeży imbir, pokrojony w plasterki2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepory oczyszczone i pokrojone w kostkępory oczyszczone i pokrojone w kostkę23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calasrebrne nonpareilesrebrne nonpareile1701 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.grzyby matsutake, grillowane i pokrojone w plastrygrzyby matsutake, grillowane i pokrojone w plastry1łyżka czerwony ocet winnycebula, obrana i posiekanacebula, obrana i posiekana1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweocet winny ryżowyocet winny ryżowy53 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaocet winny ryżowyocet winny ryżowy1kilogramydziki łosoś (Chinook)dziki łosoś (Chinook)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwejulienned scallionsjulienned scallions4Batoniki toffi Heathświeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smakuświeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smaku12 łyżeczki czosnku w proszkuprażone nasiona sezamuprażone nasiona sezamu7891 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweryż krótkoziarnisty, mytyryż krótkoziarnisty, myty13 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calasok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calasok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie53 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calasok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetamari lub shoyutamari lub shoyu2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetamari lub shoyutamari lub shoyu301 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw2Średnia żółta cebula, posiekanakońcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4końcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 49461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekońcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4końcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 41konbu (suszone wodorosty olbrzymie)konbu (suszone wodorosty olbrzymie)4o 4-calowy) kawałek konbuo 4-calowy) kawałek konbu
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia96
Magazyn