Grillowany New York Strip Steak z salsą Verde

Grillowany New York Strip Steak z salsą Verde to bezmleczne danie główne. Na 6,14 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 685 kalorii, 78g białka, oraz 34g tłuszczu. Ten przepis służy 1. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jeśli masz pietruszkę z płaskim liściem, stek z polędwicy wołowej, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. 8 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Jest idealny do 4 Lipca. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 93%. Podobne przepisy to Grillowany New York Strip Steak z salsą Verde, Grillowany New York Strip Steak z pieczonym na ogniu Salsanem i grillowanymi grzybami i szparagami, oraz Grillowany New York Strip Steak z sosem do steków z piwa i melasy.
Instrukcje
Przygotuj grill do gotowania. Jeśli używasz grilla węglowego, otwórz otwory wentylacyjne na dnie grilla.
Rozgnieść razem bułkę tartą, ocet, kapary, czosnek, pastę anchois i musztardę za pomocą moździerza i tłuczku (lub patrz uwaga kucharzy, poniżej).
Dodaj pietruszkę, olej, sól i pieprz do smaku i mieszaj, aż dobrze się połączą. Wymieszać z wodą.
Stek osuszyć i doprawić z obu stron solą i pieprzem. Gdy ogień jest gorący (możesz trzymać rękę 5 cali nad stojakiem przez 1 do 2 sekund), stek z grilla na lekko naoliwionym stojaku grillowym, odsłonięty, obracając się raz, około 10 minut łącznie dla średnio rzadkich.
Wymieszać sos i podawać ze stekiem.
* Zwany także "Kansas City" lub "ambasador" stek.
* Sos można również ubić razem w małej misce. Czosnek mielony i rozgnieść na pastę ze szczyptą soli przed dodaniem do miski.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to GEN5 Merlot. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![GEN5 Merlot]()
GEN5 Merlot
# 40 entuzjasta wina Top 100 Best Buy of 2019