Grillowany Naan
Grillowany Naan może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje 34 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 249 kalorii. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę chlebową, cukier, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 6 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Pizza Caprese Naan Z Grilla, Tex Mex Serowy Chleb Grillowany Naan, oraz Grillowany faszerowany Naan z czosnkiem Scape Chutney dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę, drożdże, sól i cukier wymieszać w misce miksera stojącego i ubijać do połączenia.
Dodaj jogurt i ugniataj za pomocą haka do ciasta na małej prędkości, aż ciasto połączy się w gładką kulkę. Ciasto należy lekko przykleić do dna miski podczas ugniatania (dodać nieco więcej jogurtu lub mleka w razie potrzeby). Nadal ugniatać przez 5 minut. Przykryć szczelnie folią i pozostawić do wzrostu w temperaturze pokojowej, aż do mniej więcej podwojenia objętości, około 2 godzin.
Ciasto wyłożyć na mąkę. Za pomocą skrobaka lub noża pokrój ciasto na 12 równych kawałków.
Zwiń każdy kawałek w kulkę, a następnie umieść na dobrze posmarowanej mąką powierzchni (pozostawiając kilka centymetrów przestrzeni między nimi) i przykryj mąką ściereczką. Alternatywnie, umieść każdą kulkę ciasta w pojedynczym przykrytym pojemniku na kufle. Pozostawić ciasto do wzrostu w temperaturze pokojowej, aż podwoi objętość, około 2 godzin.
Zapal duży komin pełen węgli (około 5 ćwiartek węgli) i rozłóż równomiernie na połowie grilla. Ustaw ruszty grillowe na miejscu, przykryj i pozostaw do podgrzania przez 5 minut. Kraty grillowe zeskrobać czyścić szczotką.
Praca z dwóch do trzech kulek ciasta na raz, rozciągnąć z rąk do podłużne około 10-cale długości i 6-cale w poprzek (można użyć wałka do ciasta do tego, jak również). Gdy masz dwa lub trzy kawałki rozciągnięte, ułóż je na grillu nad węglami. Gotować bez ruchu, aż dolna strona jest zwęglona w plamy i jasnobrązowe. Flip z dużą szpatułką, pell pizza, lub szczypcami i gotować, aż druga strona jest zwęglone i rumiane.
Wyjmij naan z grilla i natychmiast posmaruj roztopionym masłem.
Przenieś naan na duży talerz i przykryj go czystym ręcznikiem podczas gotowania pozostałego chleba.