Grillowany kurczak z sosem Pinot-śliwkowym

Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Grillowany kurczak z sosem Pinot-śliwkowym może być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 289 kalorii, 37g białka, oraz 5G tłuszczu. Na 2,54 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz sól, śliwki, pinot noir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj SOS redukcyjny z grzybami Pinot Noir z grillowanym stekiem T-Bone #SundaySupper, Pieczona pierś kurczaka z sosem Pinot Noir, oraz Lepkie grillowane pałeczki z sosem śliwkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować sos, połącz pierwsze 4 składniki w małym rondlu (A); doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; dusić 25 minut lub aż gruby, mieszając od czasu do czasu (B).
Wyjąć z ognia; wymieszać 1/8 łyżeczki soli.
Wlać do małej miseczki; schłodzić do temperatury pokojowej.
Przygotować grill na średnim ogniu.
Aby przygotować kurczaka, posypać kurczaka 1/8 łyżeczki soli i pieprzu.
Umieść kurczaka na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania. Grill 4 minuty z każdej strony lub do momentu zakończenia.
Podawać kurczaka z sosem śliwkowym.