Grillowany kurczak z salsą żurawinową

Grillowany kurczak z salsą żurawinową
Przepis Pan-Grillowany kurczak z żurawiną Salsan jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Ten przepis służy 4 i kosztuje 44 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 102 kalorie, 3G białka, oraz 1g tłuszczu. Mieszanka Skórki, pieprz, zielona cebula, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak Na Jednej Patelni Kremowy Salsa Verde, Grillowane krewetki z salsą żurawinową, oraz Grillowane krewetki ze świeżą salsą żurawinową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść każdą połowę piersi kurczaka między 2 arkuszami wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego i spłaszcz do grubości 1/2 cala za pomocą młotka do mięsa lub wałka do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
MięsoMięso
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Meat TenderizerMeat Tenderizer
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
2
Posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
3
Rozgrzać patelnię grillową na średnim ogniu; gotować kurczaka przez 5 minut z każdej strony lub do zakończenia. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
4
Cebulę, jalapeos, ocet i sos żurawinowy połączyć w średniej misce. Wymieszać 1 łyżkę kolendry i 1 łyżkę soku z limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowySos żurawinowy
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
KolendraKolendra
OcetOcet
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Połączyć 1 łyżka kolendry, 1 1/2 łyżeczki soku z limonki, i serek śmietankowy w małej misce; dobrze wymieszać, aby połączyć. Łyżka salsy równomiernie na poszczególne talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowySerek śmietankowy
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
KolendraKolendra
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Umieścić kurczaka na wierzch salsy; top z dolewką kremu kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
Cały KurczakCały Kurczak
KremKrem
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
7
Podawać natychmiast.

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować WindRacer Russian River Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 60 dolarów za butelkę.
WindRacer Russian River Pinot Noir
WindRacer Russian River Pinot Noir
Piękne aromaty sassafras, mocha i czarnej lukrecji pokazują wyjątkową, odważną osobowość Rosyjskiej doliny rzeki. Wyraźne smaki owoców brambly, słodkiego dębu i białego pieprzu prowadzą do szerokiego, zrównoważonego wina o przyjaznej dla żywności kwasowości. Ciepłe, słoneczne dni Russian River i chłodne, mgliste noce są optymalne dla Pinot Noir – wina mają świetną konsystencję i wagę, nie są przesadzone ani nie tracą naturalnej kwasowości. Klasyczne głębokie, ciemne aromaty i smaki Rosyjska Rzeka znana jest z połysku w tym winie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia30
Magazyn