Grillowany kurczak z rozmarynem i czosnkiem

Need a bezglutenowe i całe 30 dań głównych? Grillowany kurczak Split z rozmarynem i czosnkiem może być niesamowity przepis, aby spróbować. Na 2,24 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 60g białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 695 kalorii. Ten przepis służy 5. Przynosi wam to moje przepisy. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz maślankę, rozmaryn, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży rozmaryn można śledzić to danie główne z Jogurt waniliowy z kompot Winogronowo-jagodowy z miodem i świeżym rozmarynem: łatwe śniadanie lub deser jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Grillowana papryka-czosnek z kością na skórce (Split) pierś z kurczaka dla dwojga, Pikantny czosnek Grillowany z kością na skórce (Split) pierś z kurczaka, oraz Czosnkowo-rozmarynowy Grillowany kurczak z szalotkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usunąć i wyrzucić podroby i szyję z kurczaka. Kurczaka opłukać zimną wodą; osuszyć. Przyciąć nadmiar tłuszczu.
Umieść kurczaka, od strony piersi w dół, na powierzchni cięcia.
Kurczaka przeciąć na pół wzdłuż kręgosłupa, przecinając, ale nie przez drugą stronę. Odwróć kurczaka. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso.
Umieść kurczaka, pierś do góry, w dużym płytkim naczyniu.
Połączyć maślankę i pozostałe składniki z wyjątkiem sprayu do gotowania; wlać pod skórę i na powierzchnię kurczaka.
Wytnij 1-calowe rozcięcie w skórze na dole każdej połowy piersi. Włóż końcówkę każdej pałeczki do każdej szczeliny. Przykryć i marynować w lodówce 24 godziny.
Aby przygotować kurczaka do pośredniego grillowania, rozgrzej grilla do średnio gorącego za pomocą obu palników. Po podgrzaniu należy wyłączyć lewy palnik (pozostawić prawy palnik włączony).
Umieść jednorazową patelnię z folii aluminiowej na brykiecie po lewej stronie.
Wlać 2 szklanki wody na patelni. Wieszak grillowy z natryskiem do gotowania; miejsce na grillu.
Umieść kurczaka, skórą w dół, na stojaku grillowym, pokrywającym lewy palnik. Przykryć i grillować 1 1/2 godziny lub aż termometr mięsa zarejestruje 180, obracając się w połowie czasu gotowania. Wyrzucić skórę przed podaniem.