Grillowany kurczak z puszki z pikantnym Chili Rub
Grillowany kurczak z puszki z pikantnym Rub Chili może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 50g białka, 45 g tłuszczu, oraz w sumie 662 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.54 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka piwa, soli sezonowanej, chili w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez BettyCrocker.com. od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%. Spróbuj Grillowany kurczak z puszki z pikantnym Chili Rub, Pikantny kurczak Chili z dyni herbatniki Piwne, oraz Pikantny Kurczak Kiełbasa Biała Fasola Piwo Chili dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzewać grill gazowy lub węglowy do gotowania pośredniego zgodnie z zaleceniami producenta(patrz uwaga kucharza).
Usunąć i wyrzucić szyję i podroby z jamy kurczaka. Kurczaka opłukać zimną wodą; osuszyć ręcznikami papierowymi.
W małej misce, połączyć wszystkie pozostałe składniki z wyjątkiem piwa; dobrze wymieszać. Rub mieszaninę wewnątrz i na zewnątrz kurczaka, używając całej mieszaniny.
Otwórz puszkę piwa; z otwieraczem do puszek wykonaj kilka innych otworów na górze. Odmierz 2/3 szklanki piwa; wyrzucić lub zarezerwować do innego użytku. Spryskaj Na zewnątrz do połowy pełnej puszki piwa nieprzywierającym sprayem do gotowania; umieść w płytkiej patelni do pieczenia. Ostrożnie umieść jamę kurczaka na puszce, naciskając, aż kurczak równoważy się na patelni.
Gdy grill jest podgrzewany, za pomocą szczypiec i Tokarki do naleśników, usuń kurczaka i puszkę z patelni; umieść na grillu bezpośrednio nad patelnią ociekową, upewniając się, że kurczak jest zrównoważony. Przykryj grill; gotuj 1 1/4 do 1 1/2 godziny lub do momentu, aż soki z kurczaka będą czyste i termometr włożony w najgrubszą część uda zarejestruje 82°.
Grubymi gorącymi podkładkami i szczypcami ostrożnie wyjmij kurczaka i puszkę z grilla; umieść na czystej patelni do pieczenia lub na półmisku. Przekręć puszkę, aby usunąć z kurczaka; wyrzucić puszkę.
Odstawić kurczaka na 5 minut przed wyrzeźbieniem.