Grillowany kurczak z puszki z pikantnym Chili Rub

Grillowany kurczak z puszki z pikantnym Chili Rub
Grillowany kurczak z puszki z pikantnym Rub Chili może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 50g białka, 45 g tłuszczu, oraz w sumie 662 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.54 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka piwa, soli sezonowanej, chili w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez BettyCrocker.com. od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%. Spróbuj Grillowany kurczak z puszki z pikantnym Chili Rub, Pikantny kurczak Chili z dyni herbatniki Piwne, oraz Pikantny Kurczak Kiełbasa Biała Fasola Piwo Chili dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzewać grill gazowy lub węglowy do gotowania pośredniego zgodnie z zaleceniami producenta(patrz uwaga kucharza).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Usunąć i wyrzucić szyję i podroby z jamy kurczaka. Kurczaka opłukać zimną wodą; osuszyć ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
3
W małej misce, połączyć wszystkie pozostałe składniki z wyjątkiem piwa; dobrze wymieszać. Rub mieszaninę wewnątrz i na zewnątrz kurczaka, używając całej mieszaniny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
PiwoPiwo
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Otwórz puszkę piwa; z otwieraczem do puszek wykonaj kilka innych otworów na górze. Odmierz 2/3 szklanki piwa; wyrzucić lub zarezerwować do innego użytku. Spryskaj Na zewnątrz do połowy pełnej puszki piwa nieprzywierającym sprayem do gotowania; umieść w płytkiej patelni do pieczenia. Ostrożnie umieść jamę kurczaka na puszce, naciskając, aż kurczak równoważy się na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Cały KurczakCały Kurczak
PiwoPiwo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Otwieracz Do PuszekOtwieracz Do Puszek
5
Gdy grill jest podgrzewany, za pomocą szczypiec i Tokarki do naleśników, usuń kurczaka i puszkę z patelni; umieść na grillu bezpośrednio nad patelnią ociekową, upewniając się, że kurczak jest zrównoważony. Przykryj grill; gotuj 1 1/4 do 1 1/2 godziny lub do momentu, aż soki z kurczaka będą czyste i termometr włożony w najgrubszą część uda zarejestruje 82°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
SzpatułkaSzpatułka
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
SzczypceSzczypce
PatelniaPatelnia
6
Grubymi gorącymi podkładkami i szczypcami ostrożnie wyjmij kurczaka i puszkę z grilla; umieść na czystej patelni do pieczenia lub na półmisku. Przekręć puszkę, aby usunąć z kurczaka; wyrzucić puszkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
SzczypceSzczypce
7
Odstawić kurczaka na 5 minut przed wyrzeźbieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia27
Magazyn