Grillowany Kurczak Z Masłem
Grillowany kurczak z masłem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 345 kalorii, 30g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest idealny do 4 Lipca. Przynosi wam poważne jedzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 32%. Podobne przepisy to Grillowany kurczak z grilla z sałatką makaronową, Grillowany kurczak z Curry i kminkiem, oraz Słodki Glazurowany Kurczak Z Grilla.
Instrukcje
Pokrój kurczaka na sucho papierowymi ręcznikami i umieść pierś od strony dołu na dużej desce do krojenia. Za pomocą ostrych nożyc kuchennych Usuń kręgosłup, przecinając go po obu stronach. Obróć kurczaka i połóż na płasko. Naciśnij mocno na piersi, aby spłaszczyć kurczaka. Aby zwiększyć stabilność, Uruchom metalowy lub drewniany szpikulec poziomo, wchodząc przez jedno udo, przechodząc przez obie połówki piersi i wychodząc przez drugie udo. Tuck końcówki skrzydeł z tyłu. Obficie doprawić solą i pieprzem.
Zapal jeden komin pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i rozprowadź węgle równomiernie na połowie rusztu węglowego. Alternatywnie Ustaw połowę palników grilla gazowego na wysokie ciepło. Ustawić ruszt do gotowania na miejscu, przykryć skrzelem i pozostawić do rozgrzania na 5 minut. Oczyścić i naoliwić ruszt do grillowania.
Umieścić skórkę kurczaka-bok do góry na chłodniejszej stronie grilla z nogami skierowanymi w kierunku gorętszej strony. Przykryj grill z otworami wentylacyjnymi na pokrywie otwartej i wyrównanej nad kurczakiem. Otwarte dolne otwory wentylacyjne z grilla. Gotować do momentu natychmiastowego odczytania termometru włożonego do najgłębszej części piersi o temperaturze 43°. ostrożnie obrócić kurczaka i umieścić skórkę na gorętszej stronie grilla z piersiami skierowanymi w stronę chłodniejszej strony. Mocno dociśnij szeroką, sztywną szpatułką, aby zapewnić dobry kontakt między ptakami a rusztami do grillowania. Przykryć i gotować, aż skóra będzie chrupiąca i natychmiastowy odczyt termometr włożony do najgłębszej części piersi rejestruje 145 do150, o 10 minut dłużej. Jeśli kurczak grozi spaleniem przed osiągnięciem temperatury, ostrożnie przesuń na chłodniejszą stronę grilla, przykryj i gotuj do końca. Nie zostawiaj pokrywy dłużej niż potrzeba, aby sprawdzić temperaturę, bo kurczak się spali.
Przenieś kurczaka na deskę do krojenia i pozostaw na 5 do 10 minut. Rzeźbić i podawać.