Grillowany kurczak z marynatą Mango-Riesling
Grillowany kurczak z marynatą Mango-Riesling może być tylko przystawką, której szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 8 i kosztuje 66 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 83 kalorie, 5G białka, oraz 4G tłuszczu. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 68 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka połówek piersi z kurczaka, czosnek, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin i 30 minut. Z łyżeczką wynik 36%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Glazura Riesling Mango, Riesling Sangria z Mango i nektaryną, oraz Udka z kurczaka w marynacie z mango Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść mango, czosnek, wodę, sok z cytryny, oliwę i Riesling w blenderze. Doprawić tymiankiem, oregano, kolendrą i cebulą w proszku. Zmiksować na gładką masę.
Wlać 2/3 marynaty do zamykanej plastikowej torebki.
Dodać piersi kurczaka, zapieczętować i wymieszać, aż kurczak będzie pokryty.
Umieścić w lodówce do marynowania 5 do 6 godzin. Pozostałą marynatę przechowywać w szczelnym pojemniku.
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu.
Wyjąć piersi kurczaka z marynaty, otrząsnąć nadmiar i wyrzucić pozostałą marynatę. Grilluj kurczaka, aż nie będzie już różowy w środku, około 10 minut na stronę.
Szczotkuj kurczaka z zarezerwowaną marynatą podczas ostatnich 5 minut gotowania.