Grillowany Halibut z sosem curry kukurydziano-kokosowym i grillowanym chutneyem z pomidorów Cherry

Grillowany Halibut z sosem curry kukurydziano-kokosowym i grillowanym chutneyem z pomidorów Cherry
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu indyjskich przepisów, więc spróbuj grillowanego halibuta z sosem curry kukurydziano-kokosowym i grillowanym chutneyem z pomidorów Cherry. To danie główne ma 755 kalorii, 34g białka, oraz 56g tłuszczu na porcję. Za 9,87 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 14 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Mieszanka pomidorów winogronowych, oleju canolan, octu jabłkowego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać jabłko granny smith, możesz podążać za tym daniem głównym z Easy Apple Crisp z masłem orzechowym Granola + KIND Granola Giveaway jako deser. To będzie hit w Twoim Czwartego Lipca wydarzenie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne i pescatarian dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 82%. Ten wynik jest super. Spróbuj Grillowany Halibut z sosem curry kukurydziano-kokosowym i grillowanym chutneyem z pomidorów Cherry, Grillowany Halibut z sosem pomidorowym z trawy cytrynowej, oraz Grillowany halibut przyprawiony Chili z salsą z grilla i kukurydzy dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
1
Rozgrzej olej na średniej patelni do smażenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Dodaj cebulę, jabłka i Mesa Curry w proszku i gotuj, aż cebula i jabłka zmiękną, mieszając od czasu do czasu, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Dodaj wywar, zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
4
Dodaj mleko kokosowe i trzy czwarte ziaren kukurydzy. Dusić bez przykrycia, aż lekko zgęstnieje, kolejne 25 do 30 minut. Gotowy sos przecedzić do dużej miski, dodać pozostałą kukurydzę i posmakować przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Rozgrzej grill do grillowania bezpośredniego i pośredniego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Posmaruj halibuta z obu stron olejem i posyp solą i pieprzem. Grilluj na średnim ogniu, aż lekko zwęglą się z pierwszej strony, około 4 minut. Odwróć i zwęglić drugą stronę, kolejne 4 minuty. Jeśli ryba nie jest jeszcze ugotowana, obróć ruszt (zamiast przesuwać rybę), aby ryba znalazła się na pośrednim ogniu. Przykryj i gotuj jeszcze kilka minut, aż się ugotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
HalibutHalibut
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
7
Przełóż ugotowaną rybę na duży półmisek. Przełóż trochę sosu curry kukurydziano-kokosowego. Posyp ziołami sos, a następnie polej grillowanym chutneyem z pomidorów Cherry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chutney PomidorowyChutney Pomidorowy
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
8
Połącz wszystkie przyprawy w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
9
Przygotuj grill węglowy do bezpośredniego grillowania, na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
10
Pomidory wrzucić na oliwę i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Do 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 CalaDo 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
11
Przełóż do kosza na grilla i grilluj, aż zwęglą się i będą lekko miękkie, od czasu do czasu rzucając, około 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
12
Połącz ocet, cukier, kolendrę i kminek w małym rondelku i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż zgęstnieje do glazury, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
13
Ostudź lekko, a następnie polej pomidory. Rzuć, lekko zacierając pomidory.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 CalaDo 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
14
Dodaj zioła i skórkę, ponownie wymieszaj, posmakuj i dopraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie

Składniki

3Spód: okruszki z herbatników grahamdrobno posiekane chili poblano z nasionamidrobno posiekane chili poblano z nasionami1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoZiemia chile de arbolZiemia chile de arbol2Spód: okruszki z herbatników graham8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego6krewetki i żyłkiOlej rzepakowyOlej rzepakowy2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe4 funty brunatnych ziemniaków w całości (około 8)4 funty brunatnych ziemniaków w całości (około 8)2Spód: okruszki z herbatników grahamposiekana kolendraposiekana kolendra1Garśćświeże liście kolendry, do serwowaniaświeże liście kolendry, do serwowania1warzywo (np. szpinak)nasiona kolendrynasiona kolendry1warzywo (np. szpinak)3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki4kłosy kukurydza, grillowane i ziarna usuniętekłosy kukurydza, grillowane i ziarna usunięte1smallsGranny Smith jabłko, rdzeniowe i pokrojone w kostkęGranny Smith jabłko, rdzeniowe i pokrojone w kostkę1kufelpomidory winogronowepomidory winogronowe1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokardamon mielonykardamon mielony1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreogoździki mielonegoździki mielone2warzywo (np. szpinak)kolendra mielonakolendra mielona2warzywo (np. szpinak)kminek mielonykminek mielony2warzywo (np. szpinak)Koper mielonyKoper mielony1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2warzywo (np. szpinak)mielona kurkumamielona kurkuma907papryka habaneroDuży filet z halibuta bez skóry, najlepiej środkowy (okołoDuży filet z halibuta bez skóry, najlepiej środkowy (około1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy6krewetki i żyłkiSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz2Spód: okruszki z herbatników grahamjasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier1Skórka z limonkiSkórka z limonki2Spód: okruszki z herbatników grahamposiekana miętaposiekana mięta1Garśćświeże liście mięty, do serwowaniaświeże liście mięty, do serwowania1małeCebula hiszpańska, drobno pokrojona w kostkęCebula hiszpańska, drobno pokrojona w kostkę4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweniesłodzone mleko kokosoweniesłodzone mleko kokosowe7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion rybny lub bulion warzywnybulion rybny lub bulion warzywny

Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner

Halibut działa naprawdę dobrze z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Tajemne Piwnice Pinot Noir Blanc z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
Arcane Cellars Pinot Noir Blanc
Arcane Cellars Pinot Noir Blanc
Produkowany z naszych własnych winorośli w Winnicy Wheatland, ten suchy" biały " Pinot Noir jest produkowany przez wyciskanie całych winogron Pinot Noir bezpośrednio po zbiorach. Powstałe wino ma intensywne kwiatowe aromaty wiciokrzewu, nektaryny i gardenii oraz smaki melona spadziowego, białych brzoskwiń i rainier cherry. Wino ma bogate, kremowe odczucie w ustach, ale kończy się czysto, z nutami mokrego kamienia i chrupiącą mineralnością flinty.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia34
Magazyn