Grillowany dziki łosoś i warzywa
Grillowany dziki łosoś i warzywa mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis ma 415 kalorii, 39g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 5,73 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz filety z łososia, dymkę vidalia, konserwowany cytrynowy vinaigrette i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj do pieczonego dzikiego łososia i warzyw w brązowym maśle, Grillowany łosoś z sosem BBQ z czerwonego wina, masłem orzechowym i sałatką pszenną z grillowanymi warzywami, oraz Łosoś Z Grillowanymi Warzywami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w dużej patelni z wrzącą wodą; gotować 8 minut lub do miękkości.
Dodać cebulę i pokrojony koper włoski; gotować 3 minuty lub aż cebula będzie miękka.
Spuścić i zanurzyć w lodowatej wodzie; spuścić.
Wrzucić warzywa z olejem.
Umieść warzywa na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania; grill 4 minuty z każdej strony lub do miękkości i lekko rumiane.
Posypać 1/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu, kopru włoskiego i pietruszki.
Łososia posypać pozostałą 1/4 łyżeczki soli i pozostałą 1/4 łyżeczki pieprzu.
Umieść łososia na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania i grilluj 5 minut z każdej strony lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować, gdy zostanie przetestowana widelcem lub do pożądanego stopnia przydatności.
Na każdym z 4 talerzy umieść 1 filet z łososia. Wrzuć wąsy grochu z konserwowanym winegretem cytrynowym.
Umieścić około 1/2 szklanki mieszanki grochu tendril nad łososiem.
Dodaj 1 1/2 szklanki grillowanych warzyw do każdej porcji, i podawać natychmiast.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay]()
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.