Grillowany Czerwony kurczak maślany Chile z pikantnym miodem Mango

Grillowany Czerwony kurczak maślany Chile z pikantnym miodem Mango
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj grillowanego kurczaka z maślanką z czerwonego Chile z pikantną glazurą z miodu Mango. Na $5.96 za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 1169 kalorii, 91g białka, oraz 62 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odbierz miód r, czosnek, olej canolan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć maślankę, można śledzić to danie główne z Placek Maślany jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 7 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 6 godzin i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Grillowany Czerwony Kurczak Z Maślanką Soloną Z Pikantną Glazurą Mango-Miód, Czerwone skrzydełka z kurczaka Chile z Chipotle miodowym polewą, oraz Grillowany łosoś z octem Sherry-miodowo-miodowym i pikantnym pomidorowym smakiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Rozgrzać olej w dużej patelni saute o wysokiej powierzchni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Dodać czosnek i cebulę gotować do miękkości, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
3
Dodaj mango i gotuj, aż będzie miękkie i soczyste, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
4
Dodać wino, sok pomarańczowy i ananasowy, 3 łyżki miodu i chile de arbol i gotować, mieszając od czasu do czasu, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki, Obrane I Pokrojone W 1/4-calową KostkęZiemniaki, Obrane I Pokrojone W 1/4-calową Kostkę
(kubańska Mieszanka Przypraw)(kubańska Mieszanka Przypraw)
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
5
Przenieść do blendera i dokładnie zmiksować, aż będzie gładka, około 2 minut. Przecedzić do miski, doprawić solą i pieprzem oraz w razie potrzeby więcej miodu. Mieszanina powinna być gęstym puree. Jeśli jest zbyt gruba, cienka z odrobiną wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Przed podaniem ostudzić do temperatury pokojowej.
1
Ubić razem maślankę, chile proszki, kolendra, czosnek granulowany, cebula w proszku, papryka i cynamon w dużym naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koszerne MarynatyKoszerne Marynaty
Posiekana Biała Cebula (z 1 Dużej Lub 2 Małych Cebul)Posiekana Biała Cebula (z 1 Dużej Lub 2 Małych Cebul)
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Jak Pistacje Lub Orzechy WłoskieJak Pistacje Lub Orzechy Włoskie
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
2
Dodać kurczaka i obrócić do płaszcza. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny i do 24 godzin, obracając kilka razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
3
Wyjąć kurczaka z marynaty i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4
Umieść kurczaka na stojaku do pieczenia ustawionym na blasze do pieczenia, wróć do lodówki i odstaw na co najmniej 1 godzinę i do 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
5
Wyjmij kurczaka z lodówki na 30 minut przed grillowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
6
Rozgrzać grill do pośredniego grillowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Kurczaka posmarować z obu stron olejem i posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
8
Miejsce na grillu bezpośrednio na ogniu i gotować, aż złoty kolor, o 5 protokół. Odwróć kurczaka i kontynuuj grillowanie, aż dno będzie złociste. Przejdź do chłodniejszej strony grilla, zamknij pokrywę i kontynuuj grillowanie aż do ugotowania, o 15 minut dłużej. W ciągu ostatnich kilku minut posmaruj trochę glazury z miodu mango.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
9
Wyjąć na talerz i skropić większą ilością glazury.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy

Składniki

2(zima)drobno posiekane chili poblano z nasionamidrobno posiekane chili poblano z nasionami0(może być lub przeglądać)chile de arbol proszek (w zależności od tego, jak ostre lubisz)chile de arbol proszek (w zależności od tego, jak ostre lubisz)9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiOlej roślinny (ilość zależy od sposobu gotowania)Olej roślinny (ilość zależy od sposobu gotowania)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiChorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)2(zima)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)1(może być lub przeglądać)chile de arbol proszek lub pieprz cayennechile de arbol proszek lub pieprz cayenne907Orzechy dowolne (posiekane)piersi kurczaka z kością, skóra na (o każdej)piersi kurczaka z kością, skóra na (o każdej)4pałeczki z kurczaka, skóra napałeczki z kurczaka, skóra na4udka z kurczaka, skóra naudka z kurczaka, skóra na1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)cascabel chile proszekcascabel chile proszek1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Nowy meksykański proszek chileNowy meksykański proszek chile1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwytrawne białe winowytrawne białe wino4goździkiczosnek posiekanyczosnek posiekany11 funt cukinii,koszerne marynatykoszerne marynaty1(może być lub przeglądać)cynamon mielonycynamon mielony11 funt cukinii,kolendra mielonakolendra mielona3(zima)r miódr miód4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz3dojrzałe mango, obrane, pestki i posiekanedojrzałe mango, obrane, pestki i posiekane1małeHiszpańska cebula, posiekanaHiszpańska cebula, posiekana11 funt cukinii,posiekana biała cebula (z 1 dużej lub 2 małych cebul)posiekana biała cebula (z 1 dużej lub 2 małych cebul)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1/2 szklanki 100% owoców jagodowych do smarowania1/2 szklanki 100% owoców jagodowych do smarowania596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki8 szklanek połówek zielonych winogron8 szklanek połówek zielonych winogron11 funt cukinii,1 8-uncjowe pudełko muszelek cannelloni (12 muszli), namoczone w ciepłej wodzie przez 2 minuty1 8-uncjowe pudełko muszelek cannelloni (12 muszli), namoczone w ciepłej wodzie przez 2 minuty

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Cava, Grenache i Shiraz to świetny wybór na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Segura Viudas Reserva Heredad Cava Brut z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
Segura Viudas Reserva Heredad Cava Brut
Segura Viudas Reserva Heredad Cava Brut
Segura Viudas Reserva Heredad Cava Brut ma lekko dymiące aromaty otwierające z akcentami ciastek i nutami miodu i płatków kwiatów. Podniebienie jest doskonałe, owocowe i pełne smaku, dostarczając zachwycającego poczucia obfitości. Mieszanka: 67% Macabeo, 33% Parellada
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia50
Magazyn