Grillowany Bakłażan Teriyaki
Przepis Grillowany bakłażan Teriyaki może zaspokoić Japońskie pragnienie w okolicy 1 godzina i 5 minut. Na 1,03 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 6. Jedna porcja zawiera 163 kalorie, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jeśli masz olej sezamowy, sos sojowy, imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Danie z bakłażanem inspirowane Teriyaki Boy, Japoński Bakłażan W Stylu Teriyaki, oraz Grillowany Łosoś Z Domowym Sosem Teriyaki I Grillowanymi Szalotkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grill na średnim ogniu.
Pokroić bakłażana w plastry o grubości 1/2 cala.
Posypać solą i odstawić na durszlak ustawiony nad miską lub zlewem na 20 minut. Krótko spłukać i osuszyć.
Zalać marynatą na bakłażan i odstawić na co najmniej 10 minut lub do nocy w lodówce.
Wyjąć z marynaty, zastrzegając resztki marynaty.
Umieścić bakłażan na grillu, gotować, aż bakłażan jest gotowane przez i lekko rumiane ze wszystkich stron, o 10 do 15 protokół.
Podawać z marynatą i posypać sezamem.
Wszystkie składniki ubić w małej misce.