Grillowane żeberka wiejskie
Potrzebujesz dania głównego bezglutenowego i bezmlecznego ? Grillowane żeberka wiejskie mogą być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis jest dla 6 osób. Jedna porcja zawiera 798 kalorii , 34 g białka i 59 g tłuszczu . Za 2,05 USD za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką ocet jabłkowy, brązowy cukier, sos pieprzowy i kilka innych składników, możesz go przygotować. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Będzie hitem na Twoim wydarzeniu z okazji Czwartego Lipca . Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 2 godzin i 45 minut . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 55% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Słodkie i pikantne żeberka wiejskie , Crock-Pot: Azjatyckie żeberka wiejskie z sosem z czarnej fasoli i czosnku oraz Ziemniaki wiejskie .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350°.
Ułóż żeberka w natłuszczonym naczyniu do pieczenia o wymiarach 13x9 cali.
Piec pod przykryciem przez 1-1/2 godziny lub do momentu, aż ciasto straci różowy kolor.
Tymczasem w dużym rondlu rozgrzej olej na średnio-wysokim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek; gotuj i mieszaj, aż zmiękną. Dodaj pozostałe składniki; doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu, bez przykrycia, 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
Odcedź żeberka. Grilluj pod przykryciem na pośrednim, niskim ogniu przez 45 minut, przewracając raz. Polej sosem barbecue. Grilluj 15 minut dłużej lub do momentu, aż mięso będzie miękkie, często przewracając i polewając.